Εγκατέλειψε δύο φορές τον γέρικο σκύλο του

Μήνυση εναντίον ενός ηλικιωμένου που εγκατέλειψε αποδεδειγμένα δύο φορές τον 17χρονο σκύλο του στο Ηράκλειο Κρήτης θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση». Πριν από δύο περίπου μήνες, ο γέρικος σκυλάκος, ράτσας κόκερ, εντοπίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου από τον αντιπρόεδρο του σωματείου Γιώργο Ορφανίδη και την εθελόντρια φιλόζωη Εύη Μαρτιμιανάκη. Διαπιστώθηκε ότι ήταν 17 ετών και τυφλός.

Όταν δημοσιοποιήθηκε η ιστορία του εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας που διαμένει στην περιοχή της Λεωφόρου Κνωσσού στο Ηράκλειο και δήλωσε ότι ο σκυλάκος είναι δικός του και ότι τον είχε χάσει. Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» επέστρεψε με χαρά το ζώο στον «κηδεμόνα» του, μεριμνώντας ωστόσο να κρατήσει τα στοιχεία του.  

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ μέλη του σωματείου επισκέφθηκαν την Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη για να μάθουν τα νεότερα της υγείας ενός ζώου, του οποίου επρόκειτο να γίνει ακρωτηριασμός στο πόδι. Τους περίμενε όμως μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς η κα Κορίνα Παρασύρη τους ενημέρωσε ότι κάποιοι νεαροί την κάλεσαν για ένα γέρικο και τυφλό κόκερ που είχαν βρει παρατημένο στην Καλλιθέα Ηρακλείου.

Την επόμενη το πρωί τέσσερα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» άρχισαν να ψάχνουν με αγωνία για την τύχη του ζώου στην περιοχή της Καλλιθέας, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να το εντοπίσουν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Ορφανίδης βρήκε τον γέρικο σκυλάκο πεταμένο και ακίνητο στην κοίτη του ποταμού στο Κορακοβούνι που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ηρακλείου και πολύ μακριά από την Καλλιθέα. Ο κ. Ορφανίδης αναγνώρισε αμέσως το ζωάκι του ηλικιωμένου άνδρα από την Λεωφόρο Κνωσσού. Κάλεσε αμέσως τον «κηδεμόνα» του σκυλάκου, ο οποίος για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε ότι αγαπάει το ζώο του. Μόλις, όμως, έμαθε ότι ο Γιώργος Ορφανίδης είναι αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» ο ηλικιωμένος άνδρας του ζήτησε να κρατήσει τον σκυλάκο γιατί όπως είπε είναι γέρος και τυφλός.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη το σωματείο είναι πια πεπεισμένο ότι ο συγκεκριμένος άνδρας επιχείρησε τουλάχιστον δύο φορές να ξεφορτωθεί το γέρικο και τυφλό ζώο του εγκαταλείποντας το στους δρόμους. «Θα κάνουμε τη χάρη στον ηλικιωμένο και θα κρατήσουμε τον κοκεράκο. Θα κάνουμε τη χάρη στον σκυλάκο και θα πράξουμε τα πάντα για να του βρούμε ένα σπιτάκι της προκοπής για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με αγάπη. Θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο ζώο και θα υποβάλλουμε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του για εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώου, μπας και βάλει μυαλό έστω και στα γεράματά του» αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».

Η δικηγόρος και ενεργό μέλος της «Ζωόφιλης Δράσης» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι το γέρικο και τυφλό σκυλάκι παραμένει υπό τη φροντίδα του σωματείου μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο σπιτάκι για εκείνο, έτσι ώστε τουλάχιστον σε αυτή την ηλικία να γνωρίσει αγάπη και περιποίηση.