Είδαν τον σκύλο τους που υιοθέτησαν να ξεψυχά από φόλα

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο Ρόκυ, ο οποίος είχε την τύχη να υιοθετηθεί πριν 9 μήνες από μια στοργική οικογένεια και την ατυχία να ξεψυχήσει την περασμένη Τρίτη μέσα στα χέρια των δικών του ανθρώπων γιατί έκανε το μοιραίο λάθος να γλύψει δηλητηριασμένο δόλωμα που κάποιος εγκληματίας τοποθέτησε στην οδό Καμπουρίδου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Οι κηδεμόνες του μαζί με τα παιδιά τους ηλικίας 3,4 και 11 ετών, έβγαλαν το απόγευμα της Τρίτης τον Ρόκυ για βόλτα και πριν προλάβουν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους, ο σκυλάκος έγλυψε φόλα και μέσα σε τρία λεπτά άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και να έχει έντονους σπασμούς. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό συμβαίνει στον Ρόκυ τους. Τον έβαλαν στ' αμάξι, αλλά δυστυχώς ο Ρόκυ ξεψύχησε στη διαδρομή προς το κτηνιατρείο, προκαλώντας απέναντι θλίψη στους κηδεμόνες του, αλλά και στα παιδιά τους που ήταν σε κατάσταση σοκ ζώντας από κοντά τον βασανιστικό θάνατο του τετράποδου φίλου τους.

Οι κηδεμόνες του Ρόκυ, οργισμένοι από τον άδικο και μαρτυρικό θάνατο του, κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ. Πανοράματος Θεσσαλονίκης και ζητούν να μάθουν την ταυτότητα του δράστη που σκότωσε τον σκυλάκο τους.

Το φιλοζωικό σωματείο «Φροντίζω» αναφέρει για το θάνατο του Ρόκυ: «Ο Ρόκυ είχε βρεθεί αδέσποτος και είχε διασωθεί από εθελόντρια του σωματείου. Πριν 9 μήνες είχε δοθεί για υιοθεσία στην οικογένεια. Ελπίζουμε κι αυτό το περιστατικό να πάρει διαστάσεις και να ερευνηθεί καθώς το σκυλάκι μόνο έγλυψε κάτι τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο και για κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας ή άλλα μικρά παιδιά. Ο ένοχος που με τόση ευκολία σκότωσε το άτυχο ζώο αναρωτήθηκε αν ποτέ αυτά τα παιδιά θα ξεπεράσουν τη φρίκη που έζησαν να βλέπουν τον φιλαράκο τους, που πριν λίγο τους κουνούσε την ουρίτσα και κοιμόταν μαζί τους αγκαλιά, να πεθαίνει με τέτοιους πόνους;».  

Όποιος έχει δει τον δράστη ή αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο στην περιοχή να επικοινωνήσει με το σωματείο στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986063851 ή να αφήσει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]