Εισαγγελική εντολή για αφαίρεση ζώων

Εισαγγελική εντολή για την αφαίρεση των έντεκα ζώων που διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες στο χώρο ενός παράνομου εκτροφέα στα Χανιά Κρήτης, πήρε ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» μετά την καταγγελία που έκανε για τη δράση του και τον επιτόπιο έλεγχο που διεξήχθη στο παράνομο εκτροφείο με την παρουσία του δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας.

Ο σύλλογος ζήτησε εισαγγελική διάταξη μη επαναπόκτησης ζώων από τον συγκεκριμένο παράνομο εκτροφέα εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού κακοποίησης, των συστηματικών κλοπών και της παράνομης εμπορίας, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο εισαγγελέας διατάσσει την αφαίρεση των ζώων, την πρώτη φορά κατασχέθηκαν 26 ζώα στην πλειοψηφία τους ράτσας λαμπραντόρ και λυκόσκυλων, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει μέχρι τώρα δύο αναβολές.

Προκειμένου να αφαιρεθούν τα ζώα ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων αναζητά προσωρινές φιλοξενίες και υιοθεσίες καθώς με τα τελευταία περιστατικά τραυματισμών και κακοποιήσεων δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να φιλοξενηθούν τα σκυλάκια.

«Παρόλο που τα ζώα διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, παρόλο που η δράση του είναι γνωστή, πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν να αγοράζουν ζώα από τον συγκεκριμένο εκτροφέα επειδή τα πουλάει φτηνά, συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στη συνέχιση του παράνομου εμπορίου και τον συνεχή βασανισμό αθώων πλασμάτων που ζώντας σε άθλιες συνθήκες χρησιμοποιούνται σαν μηχανές αναπαραγωγής χωρίς κανένα δικαίωμα ευζωίας» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».