Εισαγγελική έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης που ακρωτηρίασε το κουτάβι στο Λουτράκι

Προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης που ακρωτηρίασε τα 4 πόδια, την ουρά και το ένα αυτί ενός κουταβιού, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε ζωντανό δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στο Λουτράκι Κορινθίας, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) συγχαίρει την κ. Κουτζαμάνη για την έρευνα που διέταξε να γίνει τονίζοντας ότι η αστυνομία πάση θυσία και χωρίς χρονοτριβή οφείλει να εντοπίσει τον εγκληματία, ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για να δικαστεί σε δικάσιμο που θα οριστεί άμεσα με την μεγαλύτερη των ποινών και χωρίς αναστολή.

 

 

Με αφορμή το ειδεχθέστατο αυτό έγκλημα η Π.Φ.Π.Ο. επαναφέρει προς τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης την πρότασή της για τροποποίηση των ποινών σε ορισμένες περιπτώσεις την υιοθέτηση της οποίας θεωρεί άκρως επιβεβλημένη μετά τη φρικτή αυτή κακοποίηση και τον ανείπωτο πόνο, που προκλήθηκε σ’ αυτό το πλάσμα.

Η πρότασή της Π.Φ.Π.Ο., ως προς τα κύρια σημεία της, έχει ως εξής: «Αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση και δεν επιτρέπεται η μετατροπή της στερητικής της ελευθερία ποινής σε χρηματική ούτε χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση που ο δράστης κατά την τέλεση των πιο πάνω πράξεων επέδειξε ιδιαίτερη βιαιότητα ή βαναυσότητα ή χρησιμοποίησε όπλο ή κάθε άλλου είδους μέσο, ικανό και πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ζώου ή και ανθρώπου».

 

 

Θυμίζουμε ότι το δύστυχο κουτάβι, μόλις δύο εβδομάδων, βρήκε στις 16 Νοεμβρίου η Τζένη Μαρίνη, μέλος του φιλοζωικού συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας», να κείτεται ζωντανό με ακρωτηριασμένα και τα 4 του πόδια, την ουρά και το ένα του αυτί, δίπλα από κάδο σκουπιδιών στο Λουτράκι Κορινθίας. Το μετέφερε στην κτηνίατρο Μαρία Μπελιβάνη και του έγινε ευθανασία για να απαλλαγεί από τους φρικτούς πόνους. Η κτηνίατρος, η οποία εξέτασε το κουταβάκι, ανέφερε ότι κάποιος ανώμαλος σαδιστής προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, ο οποίος ζει ανάμεσα μας, ενώ επεσήμανε ότι η φωνούλα του δύστυχου κουταβιού θα της τρυπάει για πολλά χρόνια τα αυτιά.  

 

 

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά στο φρικτό αυτό έγκλημα να επικοινωνήσει μαζί του στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6945310563 & 6973712504, ενώ θα δοθεί και αμοιβή σε αυτόν που θα αποκαλύψει το όνομα του δράστη που βασάνισε το δύσμοιρο κουταβάκι.