Έκλεισε μέσα σε ντουλάπα 10 κουτάβια και τα παράτησε έξω από το καταφύγιο του Σωματείου Σκύδρας «Η Στοργή»

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2019 οι 4 εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» όταν βρήκαν έξω από το ιδιωτικό καταφύγιό τους όπου φροντίζουν 200 αδέσποτα ζώα, δέκα παρατημένα κουτάβια που κάποιος είχε κλείσει μέσα σε μια παλιά ξύλινη ντουλάπα και τα εγκατέλειψε εκεί φορτώνοντας τις δικές του ευθύνες σε άλλους!

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό εγκατάλειψης ζώων έξω από το καταφύγιο, το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή»  αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Είμαστε σε απόγνωση! Δυστυχώς οι συνδημότες μας έχουν δείξει κατ’ επανάληψη πως δεν μας σέβονται, δεν μας υπολογίζουν και μας θεωρούν υπαλλήλους τους! Λυπούμαστε πολύ που την αγάπη μας για τα ζώα και τον εθελοντισμό μας, τον έχουν μετατρέψει σε καταναγκαστική εργασία!

Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν μπορούμε πια να φροντίσουμε άλλα ζώα! Στο καταφύγιο έχουν φτάσει αισίως τα 200 ζώα, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι εγκαταλείψεις και οι περισσότερες έγιναν έξω από το καταφύγιο.

Γι’ αυτό λοιπόν, εσύ που άφησες δέκα κουτάβια μέσα σε μια παλιά ντουλάπα, έλα να τα πάρεις τώρα! Δεν σε κάνει φιλόζωο που τα «προστάτεψες» δήθεν από τη βροχή χώνοντας τα σε μια σπασμένη ντουλάπα και μας άφησες και δύο τσουβάλια τροφή. Δεν σε κάνει φιλόζωο να καταστρέφεις τις ζωές 4 ανθρώπων που πασχίζουν να φροντίσουν αυτά τα ζώα και έχουν παρατήσει τα πάντα.

Μην δοκιμάζετε άλλο την υπομονή μας. Δεν είμαστε υπάλληλοι σας και δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα ζώα. Μπορείτε να μας πείτε πού θα βρούμε δέκα καινούργιες οικογένειες για αυτά τα πλάσματα; Σας απαντούμε εμείς. ΔΕΝ θα βρούμε! Αυτήν τη φορά θα ανακαλύψουμε ποιος το έκανε, δυστυχώς γι’ αυτόν έκανε κάποιο λάθος.

Υ.Γ1 μπορεί να μας ενημερώσετε ποιος πουλά αυτές τις τροφές στον Δήμο μας (Viyto dog);

Υ.Γ2. Μας είχαν υποσχεθεί πως θα μας κάνουν δωρεά φωτοβολταϊκό για να έχουμε ρεύμα και κατ’ επέκταση κάμερες. Δυστυχώς μείναμε στην υπόσχεση! Μπορεί να μας βοηθήσει κάποια εταιρεία ή κάποιος ιδιώτης να προμηθευτούμε φωτοβολταϊκό; ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ! Αυτό το διαρκές έγκλημα εις βάρος μας και εις βάρος των ζώων δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή». 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» καλέστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749 ή ενισχύστε οικονομικά το έργο του (ΙΒΑΝ: GR 05 0110 4730 0000 4736 1038 988 ή Paypal: [email protected]).