Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το κουτάβι που βρέθηκε με χημικά εγκαύματα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων

Σε κτηνιατρείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται το κουτάβι που βρέθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου με σοβαρά χημικά εγκαύματα σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματός του μέσα στα εκδοτήρια του Ο.Σ.Ε. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων όπου κρύφτηκε για να προστατευτεί.

Υπάλληλος του σταθμού που εντόπισε το κουτάβι σε αυτή την τραγική κατάσταση ενημέρωσε αμέσως τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» ζητώντας τη βοήθεια του προκειμένου να σωθεί αυτό το πλάσμα. Εθελοντές του συλλόγου που έσπευσαν επί τόπου μετέφεραν το κουταβάκι σε κτηνιατρείο όπου κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα που προκλήθηκαν από κάποια χημική ουσία.

 

 

Το ζωάκι παρά τους φρικτούς πόνους που ένιωθε δε διαμαρτυρήθηκε ούτε για μια στιγμή κατά τη διαδικασία του καθαρισμού των πληγών του.

«Είναι μόλις 8 εβδομάδων, αλλά τόσο γενναίος. Η  φωνή του δεν ακούστηκε κι ας πονούσε» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος».

 

 

Το αριστερό του αυτάκι έχει καεί από τη χημική ουσία που προφανώς κάποιος απάνθρωπος έριξε πάνω στο κουταβάκι. Ευτυχώς όμως δεν έχασε τελικά το αριστερό του μάτι, γεγονός που έδωσε αρκετή χαρά στους εθελοντές που αγωνιούσαν για την εξέλιξη της κατάστασης στην όρασή του.

Ο Όζυ, όπως τον ονόμασαν, τρώει με πολύ όρεξη κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό καθώς είναι αρκετά δύσκολο να μπει σε ορό αφού το δερματάκι του είναι πολύ ευαίσθητο και κάθε τρύπημα με βελόνα του προκαλεί πληγή.

 

 

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο όπου του χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή και γίνεται ο απαραίτητος καθημερινός καθαρισμών των πληγών του. Τα έξοδα νοσηλείας του κουταβιού κάλυψε εθελόντρια του συλλόγου.

Εάν γνωρίζετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιστατικό επικοινωνήστε με το  Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» μέσω της σελίδα του που διαθέτει στο facebook.