Εκτός κινδύνου ο αδέσποτος σκύλος που βρέθηκε πυροβολημένος στη Λαμία

Ακολουθώντας συντηρητική αγωγή συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αδέσποτος σκύλος που κάποιος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στη Λαμία.

Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, με εμφανή κατάπτωση και χωλότητα, εξαιτίας της αιμορραγίας που είχε στο μπροστινό αριστερό πόδι στο ύψος του αγκώνα.

Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζώο έφερε περίπου 30 σκάγια κυνηγετικού όπλου στο σώμα, αλλά κυρίως στο πόδι του.

Λίγο καιρό πριν και μάλιστα στην ίδια περιοχή βρέθηκε ακόμα ένας κακοποιημένος αδέσποτος σκύλος, ο οποίος περιφερόταν με μια συρμάτινη θηλιά σφιχτά δεμένη γύρω από το λαιμό του.

Το γεγονός ότι τα δύο αυτά περιστατικά βάναυσης κακοποίησης έγιναν το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους αυξάνει τις υποψίες ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

 Η ακτινογραφία έδειξε περίπου 30 σκάγια στο πόδι του σκύλου

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:  «Χτυπημένο με σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα βρέθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας. Ο ασυνείδητος κυνηγός το πυροβόλησε στο πόδι από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα τα σκάγια να διασπαρθούν στο σώμα του άτυχου ζώου, κυρίως στο πόδι.

Στο ίδιο μέρος, και συγκεκριμένα στη Νότια Λαμία κοντά στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, βρέθηκε βασανισμένος άλλος ένας αδέσποτος σκύλος δεμένος στον λαιμό με σύρμα τόσο στενό ώστε να κοπεί η τραχεία του. Και τα δυο ζώα έλαβαν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Δεν γνωρίζουμε αν τα δυο περιστατικά βάναυσης κακοποίησης συνδέονται αλλά δημιουργούνται υποψίες πως στην περιοχή περιφέρεται κάποιος ανάλγητος "άνθρωπος" που χαίρεται προφανώς να βασανίζει ζώα εκτονώνοντας τα βίαια ένστικτά του σε αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει αυτές τις πράξεις και γνωρίζοντας πως η κακοποίηση ζώων αποτελεί τον προθάλαμο για βίαιη συμπεριφορά και κατά ανθρώπων θα προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη και την παραδειγματική τιμωρία του».