Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο άνδρας που οδήγησε σε αργό θάνατο τον σκύλο του που είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων ο ιδιοκτήτης του σκύλου (κυνηγόσκυλο) που τον καταδίκασε σε αργό θάνατο αφού τον είχε να ζει αλυσοδεμένος χωρίς τροφή και νερό στην αυλή του σπιτιού του σε περιοχή των Τρικάλων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της βαριάς κακοποίησης που βίωνε καθημερινά το άτυχο ζώο ενημέρωσαν στις 8 Αυγούστου του 2014 τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», ζητώντας να το σώσουν από τα χέρια του ασυνείδητου ιδιοκτήτη του.

 

 

Η εικόνα που αντίκρισαν οι εθελοντές όταν έφθασαν στο σημείο τους σόκαρε, αφού είχαν βρει το σκυλάκι να κείτεται ετοιμοθάνατο μέσα στις λάσπες και γύρω του να υπάρχουν πεταμένες φραντζόλες για φαγητό.

 

 

Τύλιξαν τον σκυλάκο σε μια κουβέρτα και τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου διαγνώστηκε ότι έπασχε από αναιμία, υποθερμία και ασιτία εξαιτίας της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί από τον ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο σκυλάκος είχε μπει σε ορό για να μπορέσει να ανακάμψει όμως τελικά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα κατέληξε.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ασυνείδητου ιδιοκτήτη του σκύλου στο Α.Τ. Τρικάλων και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

 

 

Πέρα όμως από την έκβαση της δίκης το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων οφείλει να επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον ανεύθυνο ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου καθώς το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 ορίζει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.