Εντοπίστηκε από αστυνομικούς να σέρνει το σκύλο με το όχημά του στο Αγρίνιο και συνελήφθη

Συνελήφθη το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου ένας 63χρονος άνδρας μετά από καταγγελία που έκανε εις βάρος του αστυνομικός του  Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, τον εντόπισε να οδηγεί με μικρή ταχύτητα ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, έχοντας δεμένο με σχοινί, από το κοτσαδόρο του οχήματος ένα σκύλο.

Σε βάρος του 63χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου. Αναμένεται να διευκρινιστεί αν ο 63χρονος θα δικαστεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ή αν θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου κα Βούλα Αναγνωστοπούλου ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι ο σκυλάκος είναι πολύ καλά στην υγεία του και φιλοξενείται προσωρινά στο οικόπεδο του κτηνιάτρου και υπεύθυνου για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων του Δήμου Αγρινίου κ. Γιάννου Φαρμάκη. Όπως τόνισε ο 63χρονος είχε δέσει τον σκυλάκο στον κοτσαδόρο του οχήματός του για να τον μεταφέρει στο χωράφι του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει ξεκάθαρα το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012.