Επ’ αυτοφώρω σύλληψη γυναίκας που έβαζε φόλες για να εξοντώσει αδέσποτες γάτες στο Ελληνικό

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Α.Τ. Ελληνικού μια γυναίκα που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από γείτονά να βάζει φόλες γύρω και κάτω από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλαπούτα 10Α.  

Ο αυτόπτης μάρτυρας γύριζε από την εργασία του στις 5 σήμερα το πρωί όταν είδε τη γειτόνισσα του να βάζει τα δηλητηριασμένα δολώματα που ήταν κεφτεδάκια  εμποτισμένα με διάφανο υγρό για να εξολοθρεύσει τ’ αδέσποτα γατιά που φροντίζουν οι φιλόζωοι της γειτονιάς. Η δράστης αιφνιδιάστηκε που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ζήτησε από τον άνδρα να μην καλέσει την αστυνομία λέγοντας του ότι «δεν θα το ξανακάνει».

Οι βάσιμες υποψίες ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που έδειχνε συνεχώς την απέχθεια της στις αδέσποτες γάτες, βάζει συστηματικά φόλες και εξοντώνει τα ζώα της γειτονιάς, επιβεβαιώθηκαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου καταγράφοντας το συμβάν και συλλέγοντας τη δηλητηριασμένη τροφή. Στη συνέχεια συνέλαβαν τη γυναίκα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, το οποίο ήταν ήδη ενημερωμένο για τα κρούσματα δηλητηριάσεων στην περιοχή.  Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε καταγγελία και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η κατηγορούμενη ζήτησε και πήρε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα 48ωρη αναβολή όπως δικαιούται από το νόμο και αφέθηκε ελεύθερη. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι θα δοθεί αναβολή καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της τοξολογικής εξέτασης των διολωμάτων.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο σκύλος του αδελφού του αυτόπτη μάρτυρα κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη γειτονιά άρχισε να τρέμει και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Μεταφέρθηκε επειγόντως στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι το ζώο έφαγε φόλα. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν ο σκύλος συνήλθε και κατάφερε να επιζήσει. Ο κηδεμόνας του σκύλου θα είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) ενημερώθηκε για τη δράση της συγκεκριμένης γυναίκας στις 12 Φεβρουαρίου από φιλόζωο που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Εκπρόσωπος του ΣΠΑΖ ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι ο φιλόζωος κατήγγειλε στο σύλλογο ότι είδε στις 11 Φεβρουαρίου τη συγκεκριμένη γυναίκα να πετάει φαγητό στις 6 το πρωί σε οικόπεδο στην οδό Πλαπούτα κι από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκαν περίπου δέκα αδέσποτες γάτες. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαν τη δηλητηριασμένη τροφή ούτε τα πτώματα των νεκρών ζώων ώστε να αποτελέσουν στοιχεία ότι πρόκειται για μαζική δηλητηρίαση. Προχθές όμως φιλόζωοι εντόπισαν στην ίδια γειτονιά μια νεκρή αδέσποτη γάτα, την οποία μετέφεραν μετά από καθοδήγηση του ΣΠΑΖ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, ζητώντας από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν το πτώμα της για τοξικολογική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η ακριβή αιτία θανάτου της.

Για το περιστατικό και τη σύλληψη της γυναίκας που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω να βάζει φόλες ενημερώθηκε και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.