Επικήρυξαν τον δράστη που πέταξε σκύλο στον ποταμό Μόρνο αφού πρώτα του έδεσε τα πόδια και τον έκλεισε σε τσουβάλι

Με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου» επικήρυξε τον δράστη που έδεσε τα πόδια ενός σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και στη συνέχεια τον πέταξε στον ποταμό Μόρνο.

Ήταν τόσο μεγάλο το μίσος του γι’ αυτό το απροστάτευτο πλάσμα που φρόντισε να περάσει γύρω από το λαιμό του σχοινί, το οποίο έδεσε σφιχτά πάνω στις καλαμιές και μάλιστα σε σημείο που το νερό του ποταμού είχε μεγάλη ορμή.

 

 

Ο σκυλάκος εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου και γλύτωσε από βέβαιο πνιγμό χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Γιώτας Παγκράτη που είναι μέλος του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου», η οποία με τη βοήθεια  δύο περαστικών και ενός πυροσβέστη, κατάφερε να απεγκλωβίσει το ζώο που βρισκόταν  σε κατάσταση σοκ και να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία και ότι πάσχει από τη νόσο Διροφιλαρίωση ή όπως είναι πιο διαδεδομένη «Το σκουλήκι της καρδιάς».

 

 

Ο Ρίβερ, όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο και ήδη ακολουθεί το πρώτο στάδιο θεραπείας κατά της νόσου με Vibramycin που θα διαρκέσει 2 μήνες.

Ο σκυλάκος είναι ακόμα πολύ φοβισμένος και όπως αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου» θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους.

 

 

Ωστόσο δείχνει μικρή βελτίωση στη συμπεριφορά του καθώς ο Ρίβερ άρχισε να κουνάει την ουρά του στα θηλυκά σκυλιά. «Δυστυχώς όμως ακόμη φοβάται τους ανθρώπους. Δέχεται τα χάδια μας, αλλά δε δείχνει κανένα ίχνος χαράς. Θέλει χρόνο και πολλή αγάπη για να μας εμπιστευτεί και πάλι» αναφέρουν οι εθελοντές του συλλόγου που τον φροντίζουν.

Ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου» καλεί όποιον μπορεί να προσφέρει το φάρμακο Vibramycin να αφήσει μήνυμα στη Σελίδα του στο facebook