Έριξαν δηλητήριο σε ταΐστρα του Δήμου Αγρινίου δηλητηριάζοντας 4 κουτάβια

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας άγνωστοι έριξαν δηλητήριο (τύπου γεωργικού φαρμάκου) στην ταΐστρα του Δήμου Αγρινίου που βρίσκεται στην περιοχή Καμαρούλα με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν 4 κουταβάκια ηλικίας 2 μηνών που φρόντιζαν μέλη του Σωματείου «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου».

 

 

Εκείνη τη μέρα δύο από τους εθελοντές, η Ειρήνη και ο Κώστας, πήγαν πιο νωρίς για τάισμα και βρήκαν τα 4 κουταβάκια σε άθλια κατάσταση, να βγάζουν αφρούς από το στόμα και να τρέμουν. Κάλεσαν αμέσως την πρόεδρο του σωματείου Σπυριδούλα Ντέμου, η οποία έσπευσε επί τόπου για να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Το ένα από τα τέσσερα κουταβάκια δυστυχώς δεν άντεξε και πέθανε, ενώ τα υπόλοιπα σώθηκαν χορηγώντας τους ένεση ατροπίνης. Τα κουτάβια φιλοξενούνται στο σπίτι της εθελόντριας Ρένα Καρταλιανάκη.

 

 

Μετά από κλήση του σωματείου αστυνομικοί έφθασαν στον τόπο της δηλητηρίασης και κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ κατατέθηκε καταγγελία. 

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου» καταγγέλλει ότι είναι η δεύτερη φορά που κάποιος ή κάποιοι ρίχνουν δηλητήριο μέσα στη συγκεκριμένη ταΐστρα. «Εχουμε επισημάνει από τότε που τοποθετήθηκε η ταΐστρα στο σημείο αυτό ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των γύρω κτημάτων οι οποίοι με την απαράδεκτη συμπεριφοράς τους μας το έδειχναν σε κάθε ευκαιρία. Εχουμε επανειλημμένα παρακαλέσει το Δήμο να την πάρει από το σημείο αυτό και να σταματήσει να τοποθετεί ταΐστρες σε ερημικές τοποθεσίες γιατί αφενός συμπολίτες μας αφήνουν εκεί κρυφά τα σκυλιά τους ή κουτάβια και αφετέρου μπορεί κάποιος να τα δηλητηριάσει χωρίς να γίνει αντιληπτός. Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί και δυστυχώς την πληρώνουν τα ζώα.

 

 

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δεν θέλουν τα ζώα και τους παρακαλούμε να μην τους κάνουν κακό.  Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά. Δικαίωμα στη ζωή έχουν δίποδα και τετράποδα και κανείς δεν έχει τον δικαίωμα να την αφαιρέσει» καταλήγει στην ανακοίνωση του το σωματείο.