Έριξαν φόλες για να εξοντώσουν τ’ αδέσποτα στην πρώην χωματερή Σίψας στο Δήμο Δράμας

Φρικτό θάνατο βρήκαν 3 αδέσποτα ζώα στην πρώην χωματερή της Σίψας στο Δήμο Δράμας όπου κάποιος ανεγκέφαλος έριξε ένα κατσικίσιο πόδι εμποτισμένο με δηλητήριο με στόχο να εξολοθρεύσει τα 100 περίπου σκυλιά που ζουν εκεί και τα φροντίζουν  οι εθελοντές του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» με τη στήριξη φιλόζωων πολιτών.
 

Θυμίζουμε ότι η χωματερή σκουπιδιών της Σίψας Δράμας έκλεισε οριστικά στις 27 Αυγούστου 2015. Τ’ αδέσποτα ζώα ζούσαν για χρόνια εκεί αφού αποτελούσε και αποτελεί για τους ασυνείδητους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής τον ιδανικότερο τόπο εγκατάλειψης των ανεπιθύμητων ζώων. Χωρίς τη ρίψη σκουπιδιών η επιβίωση αυτών των πλασμάτων εξαρτιόνταν αποκλειστικά στην ανθρώπινη βοήθεια.

 

 

Οι εθελοντές του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» με δικά τους έξοδα αλλά και με τις πολύτιμες προσφορές φιλόζωων πολιτών φροντίζουν τα 100 περίπου ζώα με την εξασφάλιση της καθημερινής τροφής τους. Επιπλέον στειρώνουν για να ελέγξουν τον πληθυσμό τους και περιθάλπουν τα άρρωστα ζώα.

 

 

Με αφορμή το περιστατικό δηλητηρίασης των ανυπεράσπιστων αυτών ζώων που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες στην πρώην χωματερή της Σίψας οι εθελοντές του συλλόγου ««Φίλοι των Ζώων Δράμας» αναφέρουν: «Έριξαν δηλητήριο στην πρώην χωματερή Σίψας Δράμας. Σώθηκε ένα. Νεκρά τρία ζώα. Δεν ξέρουμε ποιος είσαι. Ό,τι έκανες το έκανες ξεδιάντροπα όπως ταιριάζει στην αθλιότητά σου. Σε ξέρει όμως η συνείδηση σου που θα την κουβαλάς θες δε θες και είναι χρεωμένη με θάνατο. Και αυτή χωρίς δική σου επιλογή είναι Αδελφή με τη Φύση που η Ισορροπία της είναι τούτη: «Ό,τι έδωσες αυτό θα λάβεις». Τελικά δεν είσαι ο έξυπνος. Είσαι ο ηλίθιος που χρεώθηκες ζωές έξω από την πρώην χωματερή σκουπιδιών Σίψας Δράμας. Τα ζώα όμως τι φταίγανε για τη δική σου ηλιθιότητα;».