Έσωσαν τον σκύλο που κακοποιούσε συστηματικά ο αλκοολικός «ιδιοκτήτης» του στο Θεολόγο της Εύβοιας

Στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Χαλκίδα νοσηλεύεται ο σκύλος που βλέπετε στη φωτογραφία, ο οποίος περιφερόταν στο Θεολόγο της Εύβοιας με μια βαθιά πληγή γύρω από το λαιμό του. Αρχικά το σκυλί είχε εγκαταλειφθεί από τον αλκοολικό «ιδιοκτήτη» του σε περιφραγμένο χώρο χωρίς φαγητό και νερό. Δεκαπέντε ημέρες μετά την εγκατάλειψή του κατάφερε να σπάσει την αλυσίδα που τον κρατούσε δέσμιο, αλλά στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί έκοψε βαθιά το λαιμό του.

Για τον σκυλάκο που κακοποιούσε συστηματικά ο «ιδιοκτήτης» του ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αυτόπτη μάρτυρα η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.), η οποία κάλεσε τους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Ερέτριας «Ο Άργος» προκειμένου να βρουν το ζώο και να το βοηθήσουν. Οι εθελοντές κινητοποιήθηκαν άμεσα και περισυνέλεξαν τον σκυλάκο που αιμορραγούσε από τη σάπια πληγή που είχε γύρω από το λαιμό του με δεκάδες σκουλίκια να τον κατατρώνε ζωντανό. Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Χαλκίδα και θα χρειαστεί να παραμείνει νοσηλευόμενος για τουλάχιστον ένα μήνα σε αποστεωμένο περιβάλλον.

Η Ζ.Ε.Η. επισημαίνει για το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης: «Τι μας τρομάζει πιο πολύ απ' τις φρικτές εικόνες, απ' τα βασανισμένα πλάσματα που κάθε μέρα πια συναντάμε; Να μην γίνει η φρίκη συνήθεια, μια κατάσταση που θα μάθουμε να την ανεχόμαστε και να την προσπερνάμε, όπως κι άλλα άσχημα γύρω μας.  Δεχτήκαμε μια κλήση για ενα νεαρό τσοπανόσκυλο που είχε εγκαταλειφθεί απο τον αλκοολικό "κηδεμόνα" του δεμένο μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Δεκαπέντε ημέρες μετά την εγκατάλειψή του κατάφερε να σπάσει την αλυσίδα που τον κρατούσε δέσμιο, αλλά στην προσπάθειά του έκοψε βαθιά το λαιμό του. Με μια πληγή που αιμορραγούσε, έτρεχε πύον και μύριζε σήψη, περιφερόταν μέσα στο χωριό Θεολόγος.

Το σκυλί πέθαινε κι έτσι αποφασίσαμε να στήσουμε μια γέφυρα σωτηρίας Ηλιούπολη – Ερέτρια – Θεολόγος. Εθελοντές του σωματείου Ερέτριας «Ο Άργος» έσπευσαν στο σημείο αμέσως και περισυνέλεξαν τον σκυλάκο, τον οποίο θα ονομάσουμε Άργο προς τιμήν του σωματείου που βοήθησε στη σωτηρία του και γιατί όλα τα πλάσματα δικαιούνται ένα όνομα. Ο Άργος βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κυρίας Ταπούτη στη Χαλκίδα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για να ελεγχθεί η μόλυνση από το τραύμα του, αφού του έγινε καθαρισμός απ' τα σκουλήκια που τον κατέτρωγαν ζωντανό, αντιμετωπίζεται για την ώρα με συνεχείς πλύσεις και ισχυρή αντιβίωση μέχρι να υποχωρήσει το οίδημα και να μπορέσουν να αφαιρεθούν οι σάπιες σάρκες. Η κατάστασή του απαιτεί παραμονή σε αποστειρωμένο περιβάλλον για τουλάχιστον ενα μήνα.

Όποιος θέλει να συνεισφέρει στα δυσβάστακτα έξοδα της νοσηλείας του Άργους, έστω και με ενα ευρώ, μπορεί να καταθέσει στο λογαριασμό της κτηνιάτρου κ. Ειρήνης Ταπούτη, στην Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ GR4801 7215 4000 515 406 8397 842 γράφοντας «ΑΡΓΟΣ». Ας προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε στον Άργο μια δεύτερη ευκαιρία».