Έβαλαν μόσχευμα στη μουσούδα του σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος εξ επαφής

Στο κτηνιατρείο του Χρήστου Κτενά νοσηλεύεται από τις 17 Νοεμβρίου 2018 το μόλις 7 μηνών κουτάβι που βρέθηκε από πεζοπόρους δεμένο σε δέντρο σε ερημική ορεινή περιοχή, με μια τεράστια τρύπα στη μουσούδα του από πυροβολισμό με καραμπίνα που δέχθηκε εξ επαφής στη βάση του λαιμού του.

Ο δράστης από πολύ μικρή απόσταση πυροβόλησε τον σκύλο με αποτέλεσμα τα φυσίγγια να καταστρέψουν την αριστερή πλευρά της στοματικής κοιλότητας και του ρινικού οστού του ζώου. Το σοβαρά τραυματισμένο κουτάβι παρέμεινε εκεί για μέρες αβοήθητο με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένη μόλυνση στους ιστούς και στα οστά.

 

 

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε από εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά, ο οποίος προέβη σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και χορήγησε στο ζώο ισχυρή αντιβίωση για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Στις  21 Νοεμβρίου ο σκυλάκος υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της εκτεταμένης ζημιάς που είχε υποστεί κυρίως στο ρινικό οστό. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε μόσχευμα προκειμένου να κλειστεί η μεγάλη τρύπα στο κόκκαλο της μύτης, ώστε να μην επικοινωνεί πλέον με τη στοματική κοιλότητα.

 

 

Η μεταχειρουργική του κατάσταση εξελίσσεται πολύ καλά, αφού ο οργανισμός του δεν έχει απορρίψει το μόσχευμα, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες τόσο του κτηνιάτρου του κ. Κτενά όσο και των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. ««Save a Greek Stray», ότι τελικά ο Ice – όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του - θα τα καταφέρει.

Η Μ.Κ.Ο. ««Save a Greek Stray» αναφέρει για τον σκυλάκο - που έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να αποκατασταθούν τα τραύματά μου - τα εξής «Ο Ice αποφάσισε να στηθεί για να δείξει σε όλο τον κόσμο πόσο όμορφος έχει γίνει, πόσο αποφασισμένος είναι να γίνει καλά και να σας ευχαριστήσει όλους για την απεριόριστη αγάπη που του δείχνετε.

 

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον γιατρό του, Χρήστο Κτενά και το επιτελείο του, που δίνουν καθημερινά μια τεράστια μάχη αντιμετώπισης των μολύνσεων ενός χειρουργείου, που έμοιαζε όνειρο να πετύχει, αλλά που 15 μέρες μετά, μας επιτρέπει να ελπίζουμε στο θαύμα.

Θα αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τον μικρό, όχι μόνο για να σωθεί ένας υπέροχος σκύλος, αλλά και για να περισώσουμε όποιο ίχνος αξιοπρέπειας έχει απομείνει για την ανθρώπινη ύπαρξη».