Φλώρινα: Σώθηκε ο σκύλος που βρέθηκε μέσα στα χιόνια δηλητηριασμένος από φόλα

Με συμπτώματα δηλητηρίασης βρήκε χθες μια γυναίκα τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε στην περιοχή του Αγίου Μηνά Φλώρινας στις εργατικές κατοικίες. Παρά το γεγονός ότι οι μετακινήσεις διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία  ξαιτίας του χιονιά, του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, η φιλόζωη γυναίκα κατάφερε να μεταφέρει έγκαιρα τον σκύλο στο κτηνιατρείο όπου εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά σώθηκε.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας αναφέρει γι’ αυτό το περιστατικό τα εξής: «Τ’ αδέσποτα στην Φλώρινα παλεύουν να επιβιώσουν στους -23 βαθμούς Κελσίου. Κι ενώ αυτά παλεύουν για τη ζωή τους κάποιοι «συμπολίτες» μας τα ταΐζουν φόλες!  Αυτό το πλάσμα δηλητηριάστηκε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Μηνά. Μέσα στον χιονιά το τάισαν φόλα.

 

 

Υπάρχει «άνθρωπος» που το είδε να τρέμει από το κρύο και να ψάχνει φαγητό και το τάισε δηλητήριο. Ευτυχώς, η κυρία που το φροντίζει, πρόλαβε και το πήγε σε κτηνίατρο. Είναι ένα πολύ καλό, γλυκό, ήσυχο και όμορφο πλάσμα περίπου 3 ετών που αυτή τη φορά στάθηκε τυχερό. Για να μην κινδυνεύσει ξανά χρειάζεται το δικό του σπίτι, τον δικό του άνθρωπο. Για να τον σώσετε από τον παγετό και τις φόλες».

Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε ή να υιοθετήσετε αυτόν τον καλοκάγαθο σκυλάκο καλέστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6980683892.