Φρόντισαν τον αδέσποτο σκύλο που βρήκαν σε άθλια κατάσταση στη Λήμνο

Μέλος της φιλοζωικής ομάδας Λήμνου «Animal Rescue Lemnos» βρήκε την Πέμπτη 5 Μαΐου να περιφέρεται ταλαιπωρημένο και γεμάτο τζίβες το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες σε δρόμο του χωριού Θάνος στο νησί της Λήμνου.

 

 

Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα ώστε να πιαστεί ο σκυλάκος που περισσότερο θύμισε ζωντανό σκιάχτρο έτσι όπως κατάντησε εξαιτίας του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη» του και της αδιαφορίας των κατοίκων του νησιού που είναι βέβαιο ότι το έβλεπαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το βοηθήσουν.

 

 

Σε συνεργασία με τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, ο Λάμπρος, όπως ονόμασαν τον σκυλάκο, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι πάσχει από Λεϊσμανίωση.

«Ο Λάμπρος είναι περίπου δύο ετών και έζησε πολύ δύσκολα τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ο Λάμπρος δεν φύτρωσε ξαφνικά, ούτε ήρθε ουρανοκατέβατος, ούτε έφθασε σ’ αυτή την τραγική κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη.

 

 

Προφανώς ο ιδιοκτήτης του τον είχε δεμένο από κουτάβι και τον είχε αφήσει στο έλεος μέχρι που αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί.Ο Λαμπρος ειναι η πρώτη περίπτωση αδέσποτου σκύλου με διαγνωση Λεϊσμανίωσης στη Λήμνο» επισημαίνει η φιλοζωική ομάδα «Animal Rescue Lemnos».

 

 

Μόλις τον κούρεψαν καθώς το τρίχωμά του είχε γίνει ένας όγκος από τζίβες, φάνηκε πόσο αδύναμος και ταλαιπωρημένος είναι, ενώ αποκαλύφθηκαν και οι πληγές που φέρει σε όλο το κορμάκι του.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με προσφορά ξηράς τροφής καλής ποιότητας και Zylapour να καλέσει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6949522743.