Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της γυναίκας που έριξε φόλες στο Ελληνικό Αττικής

Νέα δικάσιμος αναμένεται να οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την υπόθεση της γυναίκας που συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2016 τη στιγμή που έριχνε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην οδό Πλαπούτα 10Α στο Ελληνικό Αττικής. Η προγραμματισμένη δίκη που είχε οριστεί για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 αναβλήθηκε καθώς ο γιος της κατηγορούμενης παρουσίασε βεβαίωση που πιστοποιεί ότι η μητέρα του νοσηλεύεται από τις 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπειό Βούλας.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη προγραμματισμένη  δίκη είχε οριστεί στις 22 Φεβρουαρίου 2016, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, ενώ η δεύτερη στις 11 Απριλίου 2016 πήρε αναβολή καθώς ο μάρτυρας ενώ βρισκόταν στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε στην αίθουσα δικαστηρίου εξαιτίας της λανθασμένης ώρας εκδίκασης της υπόθεσης που αναγραφόταν στο σχετικό έγγραφο.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2016 ο αυτόπτης μάρτυρας γύριζε από την εργασία του στις 5 το πρωί όταν είδε τη γειτόνισσα του να βάζει τα δηλητηριασμένα δολώματα που ήταν κεφτεδάκια  εμποτισμένα με διάφανο υγρό για να εξολοθρεύσει τ’ αδέσποτα γατιά που φροντίζουν οι φιλόζωοι της γειτονιάς. Η δράστης αιφνιδιάστηκε που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ζήτησε από τον άνδρα να μην καλέσει την αστυνομία λέγοντας του ότι «δεν θα το ξανακάνει».

Οι βάσιμες υποψίες ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που έδειχνε συνεχώς την απέχθεια της στις αδέσποτες γάτες, βάζει συστηματικά φόλες και εξοντώνει τα ζώα της γειτονιάς, επιβεβαιώθηκαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου καταγράφοντας το συμβάν και συλλέγοντας τα κεφτεδάκια, τα οποία έστειλαν για τοξικολογική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας πιστοποιούν ότι ήταν εμποτισμένα με δηλητήριο. Στη συνέχεια συνέλαβαν τη γυναίκα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, το οποίο ήταν ήδη ενημερωμένο για τα κρούσματα δηλητηριάσεων στην περιοχή.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε καταγγελία και εις βάρος της είχε σχηματιστεί δικογραφία. Η κατηγορούμενη είχε ζητήσει και πήρε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα 48ωρη αναβολή όπως δικαιούταν από το νόμο και αφέθηκε ελεύθερη. Η υπόθεση θα εκδικαζόταν στις 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 11 Απριλίου του 2016. Η δίκη πήρε για δεύτερη φορά αναβολή κι ενώ θα εκδικαζόταν στις 17 Οκτωβρίου του 2016, τελικά αναβλήθηκε για τρίτη φορά κι αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος.  

Να σημειωθεί ότι μια εβδομάδα πριν από το περιστατικό ο σκύλος του αδελφού του αυτόπτη μάρτυρα κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη γειτονιά άρχισε να τρέμει και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Μεταφέρθηκε επειγόντως στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι το ζώο έφαγε φόλα. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν ο σκύλος συνήλθε και κατάφερε να επιζήσει. Ο κηδεμόνας του σκύλου θα είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) ενημερώθηκε για τη δράση της συγκεκριμένης γυναίκας στις 12 Φεβρουαρίου από φιλόζωο που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Εκπρόσωπος του ΣΠΑΖ ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι ο φιλόζωος κατήγγειλε στο σύλλογο ότι είδε στις 11 Φεβρουαρίου τη συγκεκριμένη γυναίκα να πετάει φαγητό στις 6 το πρωί σε οικόπεδο στην οδό Πλαπούτα κι από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκαν περίπου δέκα αδέσποτες γάτες. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαν τη δηλητηριασμένη τροφή ούτε τα πτώματα των νεκρών ζώων ώστε να αποτελέσουν στοιχεία ότι πρόκειται για μαζική δηλητηρίαση.