Χανιά Κρήτης: Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη για την κακοποίηση των τριών σκύλων της

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή, αλλά εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ την μέρα και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου  2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων  η γυναίκα που βασάνιζε τα τρία σκυλιά που είχε στην κατοχή της, αφήνοντας τα να ζουν αλυσοδεμένα σε άθλιες συνθήκες στην αυλή του σπιτιού της στο κέντρο των Χανίων στην Κρήτη.

Οι δύο ποινές συμψηφιστήκαν από το δικαστήριο και η καταδικασθείσα οφείλει να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ για την παθητική κακοποίηση που υπέστησαν εξαιτίας της τα τρία αυτά ζώα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα Χανιά η ποινή φυλάκισης που δόθηκε σε κατηγορούμενο/νη ήταν χωρίς αναστολή.

Η καταγγελία εις βάρος της ασυνείδητης «ιδιοκτήτριας» των σκύλων έγινε το 2013 από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» όταν ενημερώθηκε από τους γείτονές της για την κακοποίηση και την παραμέληση των ζώων, αλλά και για την άρνηση της να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.  

 

 

Όταν εθελοντές μέλη του Συλλόγου πήγαν επί τόπου για να ελέγξουν την κατάσταση βρήκαν τα τρία σκυλιά να ζουν αλυσοδεμένα χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Το ένα εξ αυτών που ήταν και τυφλό, πέθανε από τις κακουχίες λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του  Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Τα υπόλοιπα δύο σκυλάκια αφαιρέθηκαν από την κατοχή της με υπεύθυνη δήλωσή της και αφού δέχθηκαν την απαραίτητη φροντίδα και περίθαλψη στη συνέχεια υιοθετήθηκαν.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία ήταν και μάρτυρας κατηγορίας καθώς το 2013 κατείχε τη θέση της προέδρου του  Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» επισημαίνει για την απόφαση του δικαστηρίου: «Αν  και  σαν πολίτες αυτής της κοινωνίας είμαστε υπέρ της πρόληψης και όχι της καταστολής, όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ποινή αυτή θα λειτουργήσει παιδευτικά για όλους εκείνους που διατηρούν τα ζώα τους, κάθε είδος ζώου, σε συνθήκες που δεν συνάδουν ούτε με πολιτιστικές αξίες ούτε με την νομοθεσία μας κυρίως όμως δεν αρμόζουν σε πλάσματα  πλήρως συναισθανόμενα όπως και ο άνθρωπος».