Η Διεύθυνση Δασών του ΥπΑΑΤ έκανε έξωση στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 120 πρώην αδέσποτοι σκύλοι και πάνω από 50 γάτες μετά την έξωση που έκανε η Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο φιλοζωικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας ζητώντας του να εκκενώσει το χώρο του καταφυγίου όπου φιλοξενεί και φροντίζει εγκαταλελειμμένα, άρρωστα και κακοποιημένα ζώα.

Στην έκκληση του συλλόγου να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.500 ευρώ που ανέρχεται το κόστος του δικηγόρου ώστε να κατατεθεί άμεσα αίτηση αναστολής και ανακοπής της εξώσεως προκειμένου να κερδηθεί λίγος χρόνος που θα επιτρέψει την ανεύρεση νέου χώρου μετεγκατάστασης του καταφύγιου, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες φιλόζωοι και ήδη έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.

 

 

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας αρχικά απευθύνθηκε σε φιλόζωους δικηγόρους, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν αδυναμία να αναλάβουν μια τόσο δύσκολη υπόθεση καθώς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις σε διοικητικά θέματα. «Όταν διακυβεύεται η ζωή και η ασφάλεια τόσων ζώων, δεν θα παίρναμε ποτέ το ρίσκο να επιλέξουμε μη εξειδικευμένο επαγγελματία δικηγόρο» επισημαίνει ο σύλλογος.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα: «Συνήθως βγάζουμε έκκληση χρηματικής βοήθειας δημοσίως σε περιπτώσεις πολυδάπανων θεραπειών και χειρουργείων για τα ζώα μας, αλλά δυστυχώς στην αρχή της νέας αυτής χρονιάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε έκκληση για την επιβίωση του ίδιου του Συλλόγου και του χώρου φιλοξενίας των ζώων του.

Ο χώρος αυτός λειτουργεί εδώ και χρόνια σε χώρο που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο και έχει δώσει ευκαιρία ζωής σε χιλιάδες σκύλους και γάτες όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσε ευκαιρία σε ζώα που πέρασαν από εκεί και φροντίστηκαν έως ότου υιοθετηθούν, σε ζώα που φιλοξενήθηκαν προσωρινά για να λάβουν θεραπεία ή σε ζώα που δεν μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν (λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς ή υγείας) και ζουν προστατευμένα εκεί με την φροντίδα των εθελοντών.

Πρόσφατα, στον Σύλλογο επιδόθηκε από την Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής από τον χώρο, με λίγα λόγια έξωση άμεσα, αντιμετωπίζοντάς μας σαν καταπατητές. Χρειάζεται να καταθέσουμε άμεσα αίτηση Αναστολής και Ανακοπής, προκειμένου να δοθεί λίγος χρόνος να δούμε τι θα γίνει με τα ζώα που φιλοξενούμε.

Ο χώρος μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 120 πρώην αδέσποτους σκύλους και πάνω από 50 γάτες, υπάρχουν ζώα που μεγάλωσαν κοντά μας από κουτάβια και δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί, νεαρά κουτάβια, ζώα που λαμβάνουν αγωγή, ζώα με θέματα συμπεριφοράς, γενικά ζώα που δεν έχουν καμιά ελπίδα επιβίωσης αν επανενταχθούν.

 

 

Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων για την κάλυψη του κόστους του δικηγόρου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 2.500€ (μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν 2.170 ευρώ) και είναι αδύνατο να καλύψουμε μόνοι μας, ώστε να κερδίσουμε λίγο χρόνο πριν χρειαστεί να εκκενωθεί ο χώρος, και να προσπαθήσουμε μέχρι τότε να βρούμε μια λύση, ένα νέο μέρος να μεταφερθούν τα ζώα μας.

Όποιος θα ήθελε να σταθεί δίπλα μας αυτή την πιο δύσκολη μας ώρα, όποιος θα ήθελε να βοηθήσει στον αγώνα και την αγωνία μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορεί να καταθέσει κάποιο ποσό, έστω και λίγα ευρώ, στο paypal [email protected] ή στον αριθμό λογαριασμού: Δικαιούχος: Καραθανάση Κυριακή, IBAN: GR6801107200000072065215922, BIC: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ETHNGRAA, Αρ. Λογαριασμού: 720/ 652159-22, με την ένδειξη "ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ". Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να βγούμε νικητές».