Η δημοτική αρχή στηρίζει το Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας στο θέμα της έξωσης από το καταφύγιο

Δίπλα στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας στέκεται ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αριστείδης Βασιλόπουλος μετά την έξωση που έκανε στο καταφύγιο της τοπικής φιλοζωικής  η Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την εκκένωση του χώρου όπου σήμερα φιλοξενούνται 120 πρώην αδέσποτοι σκύλοι και πάνω από 50 γάτες.

Στην επιστολή του που απέστειλε ο κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην επερχόμενη δίκη, επισημαίνει ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν κατελήφθη αυθαίρετα από το Φιλοζωικό Σύλλογο, ο οποίος με τις εκεί δραστηριότητες του περιφρουρεί ουσιαστικά το Άλσος από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του. Δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια ανεύρεσης άλλου χώρου μετεγκατάστασης του καταφυγίου ώστε ο Φιλοζωικός Σύλλογος να συνεχίσει το έργο του και ο Δήμος να ολοκληρώσει το γκρέμισμα των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου.

Η επιστολή του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αριστείδη Βασιλόπουλου έχει ως εξής: «Ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής βεβαιώνει με την παρούσα ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας δεν προέβη σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, οι υφιστάμενες κατασκευές προϋπήρχαν και δη από της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου εντός του Άλσους.

Ο χώρος τον οποίον χρησιμοποιεί ο Σύλλογος κατά διαστήματα για τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας αδέσποτων ζώων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανάπτυξης φιλοζωικού πνεύματος κ.λπ., έχει παραχωρηθεί με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν κατελήφθη αυθαίρετα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Μέχρι σήμερα, από την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκύπτει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν έχει προβεί σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αντίθετα, η παρουσία και η δραστηριοποίηση του Συλλόγου εντός του Άλσους, περιφρουρεί αυτό από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που ξεκίνησε το 2015».