Η Τζόυς Ευείδη επέλεξε τις παιδικές ζωγραφιές που θα τυπωθούν στα μπλουζάκια των δρομέων του «Penny Marathon» 2017

Τρεις ήταν οι παιδικές ζωγραφιές που μίλησαν περισσότερο στη ψυχή της γνωστής ηθοποιού Τζόυς Ευείδη που κλήθηκε να αναλάβει το εξαιρετικά  δύσκολο έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών του Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφιάς που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η φιλοζωική ομάδα «Penny Marathon».

Οι 11χρονες από τη Σαλαμίνα Κατερίνα Μαυρίδη και Φανή Παπαδοπούλου και ο μικρός Φαουδί, προσφυγόπουλο που ζει στο Λαγκαδά, θα δουν τις ζωγραφιές τους τυπωμένες επάνω στα μπλουζάκια των δρομέων και ποδηλατιστών που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου «Penny Marathon» που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 16 Ιουλίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

 

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του μαραθώνιου η Ελληνίδα ηθοποιός και υποστηρικτής των αδέσποτων ζώων Τζόυς Ευείδη υποδέχθηκε στο σπίτι της τα μέλη της ομάδας στην Αθήνα του «Penny Marathon» Ριάννα Καραμπέρη, Αγγελική Τερζόγλου και Νίκο Πάλλη, για να αναδείξει τις τρεις νικητήριες ζωγραφιές. Έχοντας όμως μπροστά της περίπου 240 μοναδικές και διορατικές ζωγραφιές παιδιών από την Ελλάδα, Ουγγαρία και Ολλανδία ήταν σχεδόν αδύνατο να επιλέξει τον νικητή, αλλά έπρεπε να το κάνει κι έτσι κι έγινε!

Κατέληξε στις τρεις νικητήριες ζωγραφιές υπό την επιτήρηση των αγαπημένων της τετράποδων φίλων, πρώην αδέσποτων που υιοθέτησε. Των σκύλων της Ζιζού, Τζίνα και Παπουζέλ καθώς και των τριών γάτων της. 

 

 

Η Τζόυς Ευείδη αναφέρει γι’ αυτή την εμπειρία της: «Διάλεξα αλήθεια με τεράστια δυσκολία τρία σχέδια από τα τόσα που είδα. Τα τρία συγκεκριμένα με άγγιξαν λίγο περισσότερο από τα άλλα και είχαν λιγότερες δυσκολίες να τυπωθούν.

Με τρέλανε ο πορτοκαλόγατος γιατί δείχνει ένα πολύ ταλαντούχο και τρυφερό ζωγράφο με μέλλον λαμπρό, λάτρεψα τη ζωγραφιά με την αγκαλιά που ήταν μέσα στη γλύκα και ξετρελάθηκα με το γατάκι του Φαούδι που είναι ένα μικρό προσφυγάκι και απεικόνισε μια γατούλα που μίλησε στη ψυχή μου. 

 

 

Όλα τα παιδιά που έλαβαν συμμετοχή ζωγραφίζοντας για το Penny Marathon ήταν μεγάλη έμπνευση για μένα. Μέσα από τα έργα τους αποκαλύφθηκε το μεγαλείο και η καθαρή μάτια της παιδικής ψυχής, η ανιδιοτελής αγάπη προς τα ζώα και η ευαισθητοποίηση προς τα αδεσποτάκια.

Πιστεύω ειλικρινά πως όλα τα έργα είναι μοναδικά και όλα αξίζουν βράβευση!  Ιδανικό θα ήταν να μπορέσουν κάποτε να εκτεθούν όλα ώστε να αγγίξουν τη ψυχή των πάντων όπως τη δίκη μου. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να συμμετέχω σ’ αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό.

 

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει άγνοια, αδιαφορία, εγκατάλειψη, κακοποίηση, και μόνο χάρη στους εθελοντές σώζονται ζώα. Μόνο ο εθελοντισμός μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση γιατί κράτος δεν υπάρχει και αν υπάρχει αδιαφορεί. Ευχαριστώ που υπάρχουν τα ξωτικά του Penny Marathon που κάνουν θαύματα!». 

Οι τρεις ζωγραφιές που κέρδισαν στο διαγωνισμό είναι: 

1. Κατερίνα Μαυρίδη, 11 χρονών από τη Σαλαμίνα

 

2. Φανή Παπαδοπούλου, 11 χρονών από τη Σαλαμίνα 

 

3. Φαουδί, προσφυγόπουλο που ζει στον Λαγκαδά