Ικανοποιημένο το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου από τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων στο νέο δημοτικό κυνοκομείο

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση των 70 περίπου αδέσποτων σκύλων από το Δήμο Λήμνου στο νέο διαμορφωμένο δημοτικό κυνοκομείο με τη συνεργασία εθελοντών φιλόζωων του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές».

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο δήλωσε μεν ικανοποιημένο καθώς οι συνθήκες είναι  αισθητά καλύτερες, αλλά όχι οι ιδανικές αφού το νέο κυνοκομείο δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Αναλυτικότερα το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου αναφέρει: «Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα εφόσον αυτό είναι μια προσωρινή λύση έως ότου αποκατασταθούν όλα τα ζώα με υιοθεσίες ή επανεντάξεις.

Το νέο κυνοκομείο φυσικά δεν πληροί τις προδιαγραφές του νόμου και θα παραμείνει παράνομο, αλλά η δημιουργία του επιβαλλόταν καθώς τα ζώα έπρεπε να μεταφερθούν λόγω των εργασιών που πρέπει να προχωρήσουν στο μέρος όπου στεγάζονταν τα ζώα μέχρι τώρα. Οι νέες συνθήκες διαβίωσης των ζώων - βεβαίως δεν είναι οι ιδανικές - αλλά είναι αισθητά καλύτερες, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. 

Αναμένουμε από το Δήμο να ορίσει υπεύθυνο άτομο για τη διαχείριση του νέου κυνοκομείου και να προχωρήσει στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, το οποίο είναι το σημαντικότερο βήμα για την ουσιαστική διαχείριση των αδέσποτων του νησιού μας. Εμείς από την πλευρά μας ετοιμάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς το Δήμο και την 5μελή επιτροπή, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του κυνοκομείου και στην καλύτερη δυνατή αποκατάσταση όλων των ζώων.

Χαιρόμαστε που ο Δήμος μας δραστηριοποιείται ενεργά στο θέμα των αδέσποτων και ευελπιστούμε σε μια μελλοντική Λήμνο χωρίς αδέσποτα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.