Καλοτάξιδες να είναι οι “Ιστορίες Αδέσποτων”

Μετά από 4 μήνες εντατικής, αλλά ευχάριστης εργασίας οι “Ιστορίες Αδέσποτων” εγκαινιάζουν σήμερα 1η Σεπτεμβρίου του 2015 την ιστοσελίδα τους στο Διαδίκτυο, η οποία δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι ώστε να είναι αντάξια απέναντι στους Πρωταγωνιστές της, που είναι τ’ αδέσποτα ζώα και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν παλεύοντας ταυτόχρονα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν οι “Ιστορίες Αδέσποτων” δεν συναντούσαν τον ευρηματικό Αντώνη Ράτσο, Προγραμματιστή της εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων Netstudio. Με επαγγελματισμό και πολλές πρωτότυπες ιδέες προσέγγισε με ευαισθησία τις “Ιστορίες Αδέσποτων” δημιουργώντας μια εύχρηστη και ιδιαίτερα αγαπησιάρικη ιστοσελίδα. 

Στη συνέντευξη του ο Αντώνης Ράτσος μοιράζεται την εμπειρία που αποκόμισε στο "ταξίδι" της δημιουργίας του κι εύχεται από καρδιάς η ιστοσελίδα να περάσει το μήνυμα της φιλοζωίας σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια του καθώς κι όλους τους συνεργάτες της Netstudio. 

Ιστορίες Αδέσποτων: Πώς βιώσατε το "ταξίδι" δημιουργίας της ιστοσελίδας "Ιστορίες Αδέσποτων";

Αντώνης Ράτσος: Η εμπειρία ήταν ευχάριστη και δημιουργική όπως όλα τα project που αναλαμβάνει η Netstudio. Υπήρχε ευχάριστη διάθεση και όρεξη για να πετύχουμε το στόχο μας, και να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα που είχε ιδιαίτερο σκοπό. Κατά την περίοδο υλοποίησης της υπήρχε στενή σχέση μεταξύ εσάς και εμάς. Αυτό μας βοήθησε στην πορεία να πάρουμε κάποιες κοινές αποφάσεις οι οποίες οδήγησαν το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο απ’ αυτό που φανταζόμασταν.

Ιστορίες Αδέσποτων: Ήταν μια πρόκληση για εσάς ο σχεδιασμός και η κατασκευή της με δεδομένο ότι ήταν η πρώτη φορά που αναλάβατε τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας φιλοζωικού περιεχομένου;

Αντώνης Ράτσος: Έχουμε συνηθίσει τις προκλήσεις και μας αρέσουν! Υπήρξε μια δυσκολία στο πως θα εμφανίσουμε και κατατάξουμε τ’ άρθρα. Θέλαμε να μην είναι βαρετό, να μην είναι ένα ακόμα συνηθισμένο Blog, αλλά να είναι κάτι διαφορετικό, όμορφο και λειτουργικό. Αποφασίσαμε λοιπόν να έχουμε διαφορετικές “Κεντρικές” σελίδες ανά κατηγορία. Εμφανίζουμε εικόνες, σύντομες περιγραφές, Slideshows, tabs κ.λπ. Όλα αυτά έδωσαν μια ευχάριστη ζωντάνια και ταυτόχρονα ενδιαφέρον για το περιεχόμενο.

Ιστορίες Αδέσποτων: Μιλήστε μας για το δημιουργικό κομμάτι της ιστοσελίδας. Ποια είναι η δομή της και πόσο εύχρηστη είναι;

Αντώνης Ράτσος: Το δημιουργικό κομμάτι αποτελείται από μια σειρά προσχεδιασμένων εργασιών (tasks) τις οποίες ακολουθούμε σε κάθε Project. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο Agile η οποία επιτρέπει την άμεση ανάμιξη του πελάτη κατά την περίοδο κατασκευής. Στη Netstudio έχουμε φτιάξει ειδικό σύστημα υποστήριξης ( http://netstudio.support ) όπου ο πελάτης μπορεί να συμμετέχει και να παρακολουθεί την εξέλιξη της ανάπτυξης ανά πάσα στιγμή.

Ιστορίες Αδέπσοτων: Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την ιστοσελίδα;

Αντώνης Ράτσος: Πάνω από όλα ξεχωρίζει το περιεχόμενο. Πιστεύω ότι είναι η μοναδική ιστοσελίδα στην Ελλάδα που έχει ως κύριο θέμα τις “Ιστορίες αδέσποτων ζώων”. Αμέσως μετά ξεχωρίζει ο τρόπος παρουσίασης των άρθρων. Χρησιμοποιούμε πολλές φωτογραφίες, Slide Shows, Video και άλλα μέσα που χαρακτηρίζουν τη σελίδα. Ενδιαφέρον έχει επίσης η διασύνδεση που κάναμε με το Facebook. Συγκεκριμένα εμφανίσαμε τη Facebook σελίδα, έχουμε κουμπί Like όπου όταν κάποιος κάνει like μετράμε τα likes και το έχουμε ως κριτήριο προώθησης. Δηλαδή όταν κάποιο άρθρο πάρει πολλά likes το προωθούμε πιο μπροστά στα αποτελέσματα αναζήτησης, και στο κουτάκι “Διαβάστε επίσης”. Χρησιμοποιούμε το Facebook ακόμα και για τα σχόλια των άρθρων. Για να αφήσει κάποιος σχόλιο στο site δεν χρειάζεται να γραφτεί (μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν αρέσει σε κανέναν). Αρκεί να έχει συνδεθεί στο Facebook μπορεί άμεσα να αφήσει σχόλιο χρησιμοποιώντας το Facebook προφίλ του.

Ιστορίες Αδέσποτων:  Τι εύχεστε ως δημιουργός της για την πορεία και την εξέλιξη της;

Αντώνης Ράτσος: Εύχομαι να έχει πολλές επισκέψεις και να περάσει το μήνυμα της φιλοζωίας σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Πιστεύω ότι με αυτήν την ιστοσελίδα θα αγγίξουμε πολλές ψυχές και συναισθήματα! Καλή μας αρχή λοιπόν και καλοτάξιδες να είναι οι "Ιστορίες Αδέσποτων".