Καλύτερα στην υγεία του ο γάτος που βρέθηκε με δέκα αγκίστρια καρφωμένα στο σώμα του στην Δάφνη Αττικής

Υπό τη φροντίδα των εθελοντών της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) αναρρώνει ο Κουστώ, ο γάτος που εντοπίστηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2017 να περιφέρεται έχοντας καρφωμένα δέκα περίπου αγκίστρια στο σώμα του στην οδό Μαυροκορδάτου στην Δάφνη Αττικής.

Μια κάτοικος της περιοχής εντόπισε τον τραυματισμένο γάτο που εμφανώς υπέφερε στην πυλωτή της πολυκατοικίας της. Επιχείρησε να τον πλησιάσει, αλλά ήταν τόσο φοβισμένος που δεν την άφηνε να τον βοηθήσει. Τότε κάλεσε τους εθελοντές της (Ζ.Ε.Η.), αφού στον Δήμο Δάφνης δεν υπάρχει τοπική φιλοζωική οργάνωση. Αρχικά την παρέπεμψαν στον αρμόδιο Δήμο Δάφνης, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, έδειξε πλήρη αδιαφορία για την περίθαλψη του γάτου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ζ.Ε.Η. ανέλαβε και αυτό το περιστατικό, στέλνοντας επί τόπου μια εθελόντρια της, η οποία αφού τον έπιασε στη συνέχεια τον μετέφερε σε κτηνιατρείο. Ο γατούλης, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ναρκώθηκε και του αφαιρέθηκαν με απόλυτη ασφάλεια τα αγκίστρια που του τρυπούσαν το σώμα.

«Η Δάφνη δεν είναι παραθαλάσσιο μέρος. Δεν έχει λιμάνι. Δεν έχει ψαράδες. Λογικά δεν έχει ούτε αγκίστρια.  Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε λοιπόν για την κατάσταση που βρέθηκε αυτό το μικρό αγόρι.  Μάλλον το ατύχημα θεωρείται απίθανο. Προφανώς είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο κάποιου υπάνθρωπου που έβγαλε όλον του τον σαδισμό στο μικρό αυτό κι απροστάτευτο πλάσμα. Τώρα αναρρώνει κι είναι ήδη πολύ καλά. Σωματικά. Γιατί ψυχικά δεν είναι καθόλου εύκολο να συνέλθει.  Δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν θέλουμε να τον βλάψουμε. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα δικά μας χέρια δεν θα τον πονέσουν. Το μόνο που ευχόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί κάποιος με απόθεμα αγάπης που θα του δείξει με υπομονή ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» επισημαίνουν οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Όποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι και την αγκαλιά του στον Κουστώ κάνοντας τον μέλος στην οικογένεια του μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6974111109.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στα έξοδα του Κουστώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τον τραπεζικό λογαριασμό της Ζ.Ε.Η. είτε το paypal με την αιτιολογία "ΓΑΤΟΣ ΚΟΥΣΤΩ":

Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237
BIC: PIRBGRAA
IBAN: GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237

 

Οποιαδήποτε δωρεά, δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη, πάντα αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για τους εθελοντές της Ζ.Ε.Η.

Για οποιοδήποτε ποσό μην ξεχνάτε να δηλώνετε στην κατάθεση τα στοιχεία σας ώστε να σας ταχυδρομήσουν την απόδειξη σας.