Καταδικάστηκαν μάνα και γιος για εγκατάλειψη της σκυλίτσας και 4 νεογέννητων κουταβιών τους στα Πεύκα Θεσσαλονίκης

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ έκαστος καταδικάστηκαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια γυναίκα και ο ενήλικος γιος της καθώς τον Μάρτιο του 2016 εγκατέλειψαν την σκυλίτσα τους μαζί με τα  4 νεογέννητα κουτάβια της έξω από το νεκροταφείο που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» σε ανακοίνωσή του αναφέρει για την υπόθεση: «Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, εκδικάστηκε η ποινική υπόθεση κατά δύο ατόμων, μελών της ιδίας οικογένειας και κατοίκων των Πεύκων, για παράβαση του Ν. 4039/12 (άρθρο 5, παρ.1, περ. ε) που αφορά εγκατάλειψη θηλυκού σκύλου ράτσας Χάσκυ μαζί με τα μόλις 4 ημερών κουτάβια του.

 

 

Τα ζώα εγκαταλείφθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή (στα κοιμητήρια Πεύκων). Η μήνυση κατατέθηκε στις 9/3/2016, από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Πολιτιστικού Σωματείου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» Πεύκων, κυρία Λεοντιάδου Σοφία, η οποία ήταν και η μάρτυρας της εν λόγω υπόθεσης. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τους κατηγορούμενους εκπροσώπησε με εξουσιοδότηση η δικηγόρος τους και παρέστη ένας μάρτυρας υπεράσπισης. Παρά τον προσβλητικότατο χαρακτηρισμό της δικηγόρου των δύο κατηγορουμένων για υπερβολικό ζήλο της προέδρου του σωματείου μας λόγω «τρέλας» για τα ζώα, η απόφαση του δικαστηρίου μας δικαίωσε. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με ποινή φυλάκισης ένα έτος συν έξι μήνες και πρόστιμο 5.000 ευρώ συν 2.500 ευρώ έκαστος. Παρόλο που είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα ασκηθεί έφεση εκ μέρους των δύο κατηγορούμενων, σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε ικανοποιημένοι για την παραπάνω απόφαση.

 

Το νεαρό θηλυκό Χάσκυ και τα δύο κουτάβια της, που επέζησαν από τα τέσσερα, περισυλλέχτηκε άμεσα μόλις εντοπίσθηκαν από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και πήρε κατόπιν υπό την προστασία του το σωματείο μας με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Γκατζέ Στέλιο για την άμεση ανταπόκριση και επέμβαση του για την εξυπηρέτηση του περιστατικού. Τα ζώα βρέθηκαν εγκαταλειμμένα σε χάρτινη κούτα, με έντονη βροχόπτωση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό είχε και σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο εκ των τεσσάρων κουταβιών.

Η Frozen όπως ονομάστηκε από το νέο κηδεμόνα της, είναι ασφαλής κι ευτυχισμένη. Τα δύο κουτάβια της επίσης υιοθετήθηκαν νόμιμα και απολαμβάνουν την ζωή που τους αξίζει. Ευχαριστούμε την δικηγόρο κ. Ανάσογλου Ανθούλα για τις εθελοντικές νομικές συμβουλές και την υποστήριξη της. Τα ζώα δεν έχουν φωνή, γίνε η φωνή τους. Η σιωπή είναι συνενοχή» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω».