Καταδικάστηκε η γυναίκα που κακοποιούσε τα δύο σκυλάκια της στην Λιβαδειά

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, η γυναίκα που κακοποιούσε συστηματικά τα δύο της σκυλάκια ράτσας Μαλτέζ, αφού τα άφηνε να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς φαγητό και νερό, μέσα σε σωρό από σκουπίδια, στα ούρα και τα περιττώματά τους.

Το θετικό κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι και τα δύο αυτά πλασματάκια μετά την δυσάρεστη αυτή περιπέτειά τους, είχαν την τύχη να υιοθετηθούν μαζί από μια υπέροχη γυναίκα που τα φροντίζει και τα αγαπάει.

 

 

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» είχε κάνει καταγγελία σε βάρος της «ιδιοκτήτριας» των δύο σκυλιών στις 6 Φεβρουαρίου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς προσκομίζοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που μαρτυρούσε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης των δύο ζώων.

Ο διοικητής κ. Τσίμπρης αφού εξέτασε το φωτογραφικό υλικό, κίνησε άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Στις 10 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Τσίμπρης με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, εκπροσώπων του φιλοζωικού συλλόγου και της κτηνιατρικής υπηρεσίας, μετέβησαν στο χώρο όπου βρίσκονταν τα δύο σκυλάκια, τα οποία και κατέσχεσαν με εντολή εισαγγελέα.

 

 

«Τα δύσμοιρα σκυλάκια ζούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες. Κοιμόντουσαν μέσα σε έναν σωρό από σκουπίδια, με ούρα και περιττώματα παντού, το νερό τους ήταν κατάμαυρο και τα ίδια χαμένα μέσα στις τζίβες και τη βρωμιά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως, αργότερα στο κτηνιατρείο, κατά την αφαίρεση των τριχών από το στόμα του ενός έφευγαν και δόντια μαζί!» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς».

Σε βάρος της «ιδιοκτήτριάς» τους σχηματίστηκε δικογραφία και στις 13 Δεκεμβρίου 2017 καταδικάστηκε ερήμην της, αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αλλά ούτε εκπροσωπήθηκε στη δίκη από δικηγόρο της.

 

 

Την φροντίδα των δύο σκυλιών είχαν αναλάβει εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς». Μέσα σε δύο εβδομάδες τα  σκυλάκια είχαν μεταμορφωθεί σε υπέροχα πλάσματα, τα οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από μια γυναίκα, η οποία μη θέλοντας να τα χωρίσει, άνοιξε το σπίτι και την καρδιά της και στα δύο ζωάκια. 

«Όταν γινόμαστε μάρτυρες κακοποίησης πρέπει να μιλάμε.. οφείλουμε να το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τα πλάσματα που είναι ανήμπορα να προστατέψουν τους εαυτούς τους! Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την δικηγόρο μας κυρία Φωτεινή Χανδρά για τις νομικές συμβουλές και την αφιλοκερδή της προσφορά στον σύλλογο» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς».