Καταδικάστηκε η πρώην ιδιοκτήτρια του σκύλου που ήταν αλυσοδεμένος και γεμάτος τσιμπούρια

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο (με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 10.500 ευρώ) καταδικάστηκε σήμερα από το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η γυναίκα που κακοποιούσε τον σκύλο της, τον οποίο είχε αλυσοδεμένο σε οικόπεδο στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο Κρήτης, χωρίς φαγητό και νερό, και με χιλιάδες τσιμπούρια στο κορμί του.

Ενώπιον του δικαστηρίου η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος δεν ήταν δικός της και ότι τον τάιζαν τα παιδιά της, ρίχνοντας ευθύνες στη μικρή της κόρη, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «μαζεύει ό,τι αδέσποτο βρει» παρά το γεγονός ότι της φωνάζει «να μην τα πλησιάζει και κολλήσει αρρώστιες».

 

 

Οι ισχυρισμοί της ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος δεν έπεισαν το δικαστήριο και σε αυτό συνέβαλε και η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Έλσα Σακλαμπάνη, η οποία κατέθεσε ότι το ζώο ήταν δεμένο σε οικόπεδο δίπλα από την πολυκατοικία της κατηγορούμενης, σε πρόχειρη εγκατάσταση σπιτιού και μάλιστα για πάρα πολύ καιρό όπως έδειχνε η κατάσταση του, τα νύχια και η κλινική του εικόνα.

Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» θα ζητήσει από το Α  Αστυνομικό Τμήμα Χανίων να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, όπως ορίζει το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012, εις βάρος της πρώην ιδιοκτήτριας του σκύλου.

 

 

Θυμίζουμε ότι στις 20 Ιουνίου του 2014 η Εισαγγελία Ηρακλείου με την υπ’ αριθμό 3151/2014 διάταξη έδωσε εντολή για την οριστική αφαίρεση του ζώου από την ιδιοκτήτρια του. Το  Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης εκτέλεσε άμεσα την εισαγγελική παραγγελία και ο σκύλος παραδόθηκε στη «Ζωόφιλη Δράση», η οποία ανέλαβε τη φροντίδα του έως ότου υιοθετήθηκε.