Καταδικάστηκε με αναστολή ο δράστης που χτύπησε θανάσιμα την Μάγκυ στα Νέα Στύρα Ευβοίας το 2014

Με ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα -μετά από 5 αναβολές – από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ο άνδρας που τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου 2014 αφού δελέασε με ένα κόκκαλο την μόλις 3,5 μηνών κουταβίνα, την Μάγκυ, έξω από την ταβέρνα του στα Νέα Στύρα Ευβοίας, την χτύπησε βίαια στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, θρυμματίζοντας τα οστά του κρανίου της.

Το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς το κρανίο του είχε παραμορφωθεί και η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου 2014 το Υπολιμεναρχείο Καρύστου βεβαίωσε στον δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014  η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Ο καταδικασθέντας έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. 

 

 

Η μαρτυρία της κας Ταπούτη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στις 13 Νοεμβρίου του 2014 πραγματικά συγκλονίζει: «Ξημερώματα 17 Ιουλίου του 2014 καταφθάνει στην κλινική ένα κουταβάκι το οποίο ήταν πραγματικά ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Το ζωάκι ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Δεν μπορούσε να πατήσει σε κανένα από τα τέσσερα του πόδια. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ευθύς εξαρχής, πριν καν εξετάσω κλινικά το ζώο, ήταν ότι το κεφαλάκι του από τη μια μεριά ήταν απολύτως επίπεδο. Βάζω το ζωάκι στο τραπέζι.

Το θερμομετρώ γιατί και μόνο που ακούμπησα το χέρι μου στην κοιλίτσα του φάνηκε ότι η θερμοκρασία του ήταν εξαιρετικά υψηλή. Τα θερμόμετρα μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 42. Πιο πάνω δεν μετράνε. Και όμως ο υδράργυρος εξάντλησε όλο το περιθώριο της διαδρομής του. Το ζώο έβραζε στον πυρετό.

 

 

Αμέσως το πήγαμε στο ακτινολογικό για να βγάλουμε ακτινογραφίες για να δούμε πού είναι οι βλάβες. Και για την ακρίβεια πόσο μεγάλες ήταν οι βλάβες. Ήταν τόσο απογοητευτικό το ακτινογράφημα. Φαινόταν ότι το κρανίο του ζώου ήταν ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και ήταν εντυπωσιακό για το πως κατάφερνε αυτό το κουταβάκι να ζει.

Και λέω κουταβάκι γιατί φάνηκε και από τα δοντάκια του ότι ήταν πολύ νεαρής ηλικίας, ούτε τεσσάρων μηνών. Ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γι' αυτό το ζώο. Το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το ξεκουράσουμε από το μαρτύριο και το βασανιστήριο του χορηγώντας του ευθανασία».