Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη για κακοποίηση του σκύλου του στη Λέσβο

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή, αλλά εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ την ημέρα και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ένας άνδρας, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του και σε βάρος του έγινε καταγγελία από πολίτη.

Με αφορμή αυτή την καταδίκη και μάλιστα χωρίς αναστολή ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης» επισημαίνει τα ακόλουθα: «Η Κιβωτός Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στις 10 Οκτωβρίου 2016, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε τον Ι.Χ., κάτοικο Μυτιλήνης, για παράβαση του Ν.4039/2012, Αρθ.5, παρ. 1, περ. γ (υποχρέωση του ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς να μεριμνά για την ευζωία του ζώου του) το Φεβρουάριο 2013.

Στο δράστη επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.  Η 12μηνη ποινή φυλάκισης δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αλλά μετατράπηκε από το δικαστήριο προς 5 ευρώ η ημέρα.

Αυτή η καταδίκη προέκυψε από την καταγγελία ενός απλού πολίτη ο οποίος «δεν κοίταξε τη δουλειά του» και «δεν φοβήθηκε μην μπλέξει» αλλά κοίταξε πώς θα σώσει ένα ζώο που υπέφερε και δεν φοβήθηκε να καταγγείλει την κακοποίηση και να κινήσει όλες τις διαδικασίες μόνος του. Μόνον όταν ο καθένας μας καταλάβει ότι είναι και δική μας ευθύνη να προστατεύουμε τα απροστάτευτα πλάσματα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον χωρίς κακοποιήσεις ζώων» καταλήγει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης».