Καταδικάστηκε ο 39χρονος που εκτέλεσε με καραμπίνα τον σκύλο του συγχωριανού του στην Αγιάσο της Λέσβου

Με ποινή φυλάκισης 27 μηνών - με αναστολή - και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018 πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε δεσποζόμενο σκύλο μπροστά στα μάτια του κτηνοτρόφου ιδιοκτήτη του στην Αγιάσο της Λέσβου.

Ο κτηνοτρόφος που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από τον σκύλο του που εκείνη την ώρα συνόδευε το κοπάδι του, είδε τον δράστη να σηκώνει την καραμπίνα και να τον εκτελεί εν ψυχρώ και στη συνέχεια να το βάζει στα πόδια χωρίς όμως να έχει αντιληφθεί την παρουσία του ιδιοκτήτη του, ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του ζώου του. 

Ο κτηνοτρόφος δεν καταδίωξε τον δράστη, τον οποίο αναγνώρισε, αλλά έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε κοντά στον σκύλο του για να τον βοηθήσει. Δυστυχώς όμως ο θάνατος του άτυχου ζώου ήταν ακαριαίος. 

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 39χρονο δράστη το βράδυ της Κυριακής 15 Απριλίου και να προχωρήσει στην σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αφού προηγήθηκε η καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος του ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης του άτυχου σκύλου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου.

Το πρωί της επόμενης ημέρας ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί και έλαβε τριήμερη αναβολή για να εκδικαστεί η υπόθεση σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Η καταδικαστική απόφαση ανοίγει πλέον τον δρόμο για τη  βεβαίωση και του διοικητικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.