Καταδικάστηκε ο 39χρονος που χτύπησε βάναυσα και σκότωσε το μόλις 3 μηνών κουτάβι του

Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος Σωκράτης Π., ο οποίος συνελήφθη με αυτόφωρη διαδικασία στις 23 Μαρτίου 2016 μετά από καταγγελία καθώς χτύπησε βάναυσα το κουτάβι του ηλικίας μόλις 3 μηνών στο διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα το σκυλάκι να πέσει σε κώμα και λίγες ώρες αργότερα να καταλήξει στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αθαγγελίδη. 

Ο δράστης για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ότι ακολουθεί θεραπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων» η εισαγγελέας του απάντησε ότι ξεκίνησε τη θεραπεία μετά το θάνατο του κουταβιού κι έτσι δεν έγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί του από την έδρα. 

Θυμίζουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου Θεσσαλονίκης βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον 39χρονο άνδρα που παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι είχε χτυπήσει βίαια το κουτάβι επειδή ούρησε στο διαμέρισμά του. Όταν οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι βεβαιώθηκε εις βάρος του το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, άρχισε να εκλιπαρεί τους αυτόπτες μάρτυρες να τον λυπηθούν και να αποσύρουν τις καταγγελίες, λέγοντας ότι τα λεφτά είναι πολλά και ότι το μετάνιωσε. Μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση ο δράστης θα κληθεί να καταβάλει και το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ καθώς δε μπορεί να γίνει άρση του διοικητικού προστίμου που του έχει επιβληθεί από τις 23 Μαρτίου 2016. 

 

 

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί στις 23 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Α.Τ. Δωδεκανήσου Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος του η Crina Juncu, η οποία είχε ακούσει τα ουρλιαχτά του άτυχου κουταβιού από το εσωτερικό του σπιτιού του δράστη στην οδό Κωνσταντίνου Οικονόμου. Ενημέρωσε την αστυνομία στις 10:48 π.μ., η οποία ανταποκρίθηκε στην κλήση της μετά από 6 ολόκληρες ώρες! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ενός γειτονικού καταστήματος ανέφεραν στην Crina Juncu ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεσπούσε στο κουτάβι, αλλά δεν τον κατήγγειλαν διότι φοβόντουσαν μην κάνει κακό στην επιχείρησή τους.

Με εισαγγελική διαταγή οι αστυνομικοί μπήκαν στις 9 το βράδυ στο διαμέρισμα του δράστη και μετέφεραν το κουταβάκι σε κωματώδη κατάσταση στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αθαγγελίδη. Παρά τις προσπάθειες του κτηνίατρου να το κρατήσει στη ζωή δυστυχώς κατέληξε την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα στις 1:45. Ενδεχομένως το κουτάβι να ζούσε αν η Αστυνομία δεν καθυστερούσε 6 ώρες για να ασχοληθεί με την υπόθεση και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έβγαζε πολύ πιο γρήγορα τη διάταξη ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να εισέλθουν στο διαμέρισμα του δράστη για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο. 

 

 

Η κτηνιατρική γνωμάτευση που φέρει την υπογραφή του κ. Κυριάκου Αθαγγελίδης, η οποία συμπεριελήφθητε στο φάκελο της δικογραφίας, αναφέρει ότι: «Κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκαν νευρολογικές διαταραχές συμβατές με κρανιοεγκεφαλική κάκωση με πλήρη απουσία της συνείδησης του σκύλου (κώμα), σοβαρή υποθερμία, υπόταση και αύξηση του μυϊκού τόνου και στα τέσσερα άκρα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο σκύλο, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, είναι ιδιαίτερα σπάνια, λόγω της προστασίας του εγκεφάλου από την ιδιαιτερότητα της δομής των οστών του κρανίου του σκύλου και για να προκληθεί απαιτείται άσκηση εξαιρετικά μεγάλης μηχανικής βίας. Είναι προφανές ότι οι βλάβες και οι κακώσεις του σκύλου προήλθαν από θλαστικά τραύματα από αμβλύ αντικείμενο ή πρόσκρουση με μεγάλη ταχύτητα σε σκληρές επιφάνειες».