Καταδικάστηκε ο 63χρονος που πωλούσε παρανόμως κουτάβια στο κέντρο της Γλυφάδας Αττικής

Με ποινή φυλάκισης  14 μήνες  με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε στις 24 Ιουλίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 63χρονος άνδρας,  ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου στη Λεωφόρο Δημάρχου Άγγελου Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας Αττικής καθώς πωλούσε παράνομα κουτάβια.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) είχε ενημερωθεί για τη δράση του ηλικιωμένου, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες είχε πάντα μαζί του μια σκυλίτσα και ζητούσε χρήματα από τους περαστικούς υποτίθεται για να τη φροντίσει. Σύμφωνα με καταγγελίες ο 63χρονος είχε χτυπήσει δημοσίως τη σκυλίτσα αρκετές φορές στο παρελθόν. 

 

 

Για ένα χρονικό διάστημα είχε εξαφανιστεί από την περιοχή όπου σύχναζε και εμφανίστηκε ξανά το Σάββατο 22 Ιουλίου έχοντας μαζί του δύο κουτάβια και τη σκυλίτσα μαμά τους.

Οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. που τον είδανε να επαιτεί έχοντας μαζί του για δόλωμα δύο κουτάβια, τα οποία προσπαθούσε και να πουλήσει μαζί με τη σκυλίτσα μαμά τους, κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψή του.

 

 

Εκτός από τα δύο κουτάβια και τη σκυλίτσα βρέθηκαν στο σπίτι που 63χρονου όπου διέμενε 4 ακόμα κουτάβια και ένας αρσενικός ενήλικος σκύλος. Με εντολή εισαγγελέα κατασχέθηκαν και τα 8 ζώα (6 αρσενικά κουτάβια, μια ενήλικη σκυλίτσα και ένας ενήλικος αρσενικός σκύλος).

Εξετάστηκαν όλα τα σκυλιά από κτηνίατρο και είναι υγιέστατα παρά το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστα κι έτρωγαν κόκκαλα για να επιβιώσουν. Φιλοξενούνται σε πανσιόν υπό τη φροντίδα του Σ.Π.Α.Ζ.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης.

 

 

Ο Σ.Π.Α.Ζ. χρειάζεται τη δική σας βοήθεια προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των 8 σκύλων (φιλοξενία σε πανσιόν, τροφές, κτηνιατρικές εξετάσεις, αμπούλες κ.λπ.). Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό του Σ.Π.Α.Ζ. στην Alpha Bank:

Αριθμός λογαριασμού: 389 0023 2000 0231
IBAN GR8401403890389002320000231
SWIFT CRBAGRAAXXX
PayPal: [email protected] / www.paypal.me/spazgreece
Δικαιούχος: Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
 

Μάνα, πατέρας και τα πανέμορφα 6 κουταβάκια ψάχνουν να βρουν τις δικές τους παντοτινές οικογένειες. Αν επιθυμείτε να υιοθετήσετε ένα από αυτά τα καλοκάγαθα πλάσματα επικοινωνήστε με τον Σ.Π.Α.Ζ. αφήνοντας μήνυμα στη Σελίδα του που διαθέτει στο facebook.

Η σκυλίτσα μαμά  είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα 1,5 έτους, κοινωνική, τρυφερή, πανέξυπνη, ιδανική για οικογένεια.

 

Ο μπαμπάς είναι ένας αγαθός πανέμορφος σκυλάκος, ευγενικός, ήρεμος και πολύ καλόκαρδος, ηλικίας περίπου 4 ετών.

 

Τα έξι πανέμορφα κουταβάκια είναι αρσενικά ημίαιμα μαστίφ, γεννημένα αρχές Ιουνίου.