Καταδικάστηκε ο άνδρας που είχε τον άρρωστο σκύλο του αλυσοδεμένο χωρίς φαγητό και νερό με αποτέλεσμα να πεθάνει

Μετά από δύο αναβολές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων καταδίκασε στις 16 Μαΐου με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή τον άνδρα που οδήγησε τον σκύλο του σε θάνατο αφού τον είχε αλυσοδεμένο χωρίς φαγητό και νερό σε ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή της πόλης των Τρικάλων.

Στις 8 Αυγούστου 2014 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» ενημερώθηκε με ανώνυμο τηλεφώνημα για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το Πόιντερ. Εθελοντές του συλλόγου έσπευσαν επί τόπου και βρήκαν ένα ανήμπορο, εξαθλιωμένο και αλυσοδεμένο ζώο να είναι πεσμένο μέσα στις λάσπες, έχοντας γύρω του μουχλιασμένες φραντζόλες ψωμιού.

 

 

Τύλιξαν τον σκύλο προσεκτικά σε μια ζεστή κουβέρτα και τον μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο της περιοχής. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αναιμία, υποθερμία και ασιτία εξαιτίας της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί από τον «ιδιοκτήτη του». Αρχικά ο σκυλάκος είχε μπει σε ορό για να μπορέσει να ανακάμψει όμως τελικά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα κατέληξε.

Δυστυχώς όσοι γνώριζαν την κακοποίηση που βίωνε εδώ και καιρό ο σκύλος ενημέρωσαν αργά τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», οι οποίοι παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν άμεσα, δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ο Σύλλογος κατέθεσε στις 9 Αυγούστου του 2014 καταγγελία εις βάρος του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη» του Πόιντερ στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

 

 

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι απομόνωσε το άρρωστο Πόιντερ από τα υπόλοιπα σκυλιά για να μην αρρωστήσουν και εκείνα επικαλούμενος τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου που υποτίθεται παρακολουθούσε το ζώο. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο, το οποίο και τον καταδίκασε για την πράξη του.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και στο Εφετείο.