Καταδικάστηκε ο άνδρας που εκτέλεσε δύο αδέσποτες γάτες

Με ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 11.660 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο αδέσποτες γάτες στην αυλή της επιχείρησης του στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Μεσσαράς επειδή όπως ισχυρίστηκε ενοχλούσαν τους πελάτες του.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι έφερε παράνομα στην κατοχή του μια καραμπίνα, με την οποία εκτέλεσε τα δύο γατιά, και δύο πυροβόλα όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.  

Στο δικαστήριο ο δράστης ισχυρίστηκε ότι αγαπάει τα ζώα και ότι πυροβόλησε τα δύο αδέσποτα ζώα από «κεκτημένη αγανάκτηση». Το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε για τα αδικήματα της θανάτωσης των δύο αδέσποτων ζώων και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» θα ζητήσει από το Α.Τ. Μοιρών να επιβάλει στο δράστη το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε ζώο που εκτέλεσε) όπως ορίζει το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012.