Καταδικάστηκε ο άνδρας που εκτέλεσε με καραμπίνα δύο σκυλιά στο χωριό Κουφός στην Κρήτη

Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο άνδρας, ο οποίος στις 27 Μαρτίου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα δύο αδέσποτους σκύλους και στη συνέχεια πέταξε τα σώματά τους  σε χαντάκι στο χωριό Κουφός του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη.

Ένα ζευγάρι Φιλανδών μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον άνδρα, ο οποίος είναι βοσκός της περιοχής, να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του και να απομακρύνεται, ενώ ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο ήταν γεμάτος από αίματα. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι Φιλανδοί βρήκαν και τα σώματα των δύο σκύλων πεταμένα σε χαντάκι. Ο ένας σκύλος ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε κτηνιατρείο όπου του έγινε ευθανασία καθώς  είχε πυροβοληθεί εξ επαφής πολλές φορές.

 

 

Το ζευγάρι έκανε καταγγελία εις βάρος του δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλικιανού και έτσι έγινε η σύλληψη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον συλληφθέντα για την θανάτωση των δύο σκύλων με κυνηγετική καραμπίνα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο δράστης δήλωσε αθώος στο δικαστήριο και θα προσφύγει στο εφετείο.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» που είχε ενημερωθεί από τους αυτόπτες μάρτυρες για αυτό το διπλό έγκλημα αναφέρει: «Το γεγονός ότι η δίκη έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στην παράνομη πράξη και στην τιμωρία της αποτελεί σίγουρα αντικίνητρο για τους επίδοξους παραβάτες.

Σε ανάλογης βαρύτητας υποθέσεις, όπου έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναβολές επί αναβολών, οι υποθέσεις έχουν «χρονίσει», οι μάρτυρες έχουν εξαντληθεί και οι δράστες συνεχίζουν την παραβατική συμπεριφορά τους σε βάρος των ζώων, ανενόχλητοι και ατιμώρητοι. Τον τελευταίο  καιρό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα πυροβολημένων ζώων,  αφού η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή στην Κρήτη, πολλές φορές μη νόμιμη, είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Οι Φινλανδοί ήταν συγκλονισμένοι και είχαν αποφασίσει να υιοθετήσουν τον σκύλο που ζούσε ακόμα όταν τον βρήκαν. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε».