Καταδικάστηκε ο άνδρας που κακοποιούσε για 18 χρόνια την σκυλίτσα του στο Χαροκόπι Ιωαννίνων

Με ποινή φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ο άνδρας που είχε αλυσοδεμένη την σκυλίτσα του επί 18 χρόνια στο πίσω μέρος ενός σπιτιού και εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες στο Χαροκόπι Ιωαννίνων.

Τον Μάιο του 2018 μια γυναίκα ενημέρωσε τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του ζώου, κάτι που διαπίστωσαν και οι ίδιοι όταν πήγαν επί τόπου για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η ηλικιωμένη σκυλίτσα βρέθηκε αλυσοδεμένη, χωρίς κατάλυμα και χωρίς φαγητό και νερό καθώς ο «ιδιοκτήτης» της την τάιζε όποτε επισκεπτόταν το χωριό του αφού δεν ζούσε μόνιμα εκεί. Έγινε αφαίρεση της σκυλίτσας από τον «ιδιοκτήτη» - βασανιστή της και λίγο αργότερα υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια όπου έζησε ευτυχισμένη και ελεύθερη τους τελευταίους μήνες της ζωής της.  

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» αναφέρει τα εξής: «Εκδικάστηκε στις 15/1/2019 στα Ιωάννινα η υπόθεση της γριούλας Μπέμπας που έζησε 18 χρόνια αλυσοδεμένη χωρίς κατάλυμα, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, στο Χαροκόπι Ιωαννίνων.

Για τον κάτοχο της Μπέμπας Ζ.Α., η ποινή που αποφασίσθηκε από το δικαστήριο είναι 1 έτους φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ο κάτοχος παραδέχτηκε, μιας και στη διάθεση μας είχαμε αποδείξεις, πως την είχε αλυσοδεμένη 18 χρόνια και σιτίζονταν κάθε φορά που πήγαινε στο χωριό καθώς εκεί δεν ήταν η μόνιμη κατοικία του. Ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα χρόνια η Μπέμπα επισκέπτονταν κτηνίατρο, αλλά χωρίς να έχει ποτέ βιβλιάριο!

 Η Μπέμπα στο σπίτι της όπου έζησε ευτυχισμένη 
 τους τελευταίους μήνες της ζωής της 

 

Γνωρίζοντας μετά από καταγγελίες μας την ευαισθητοποίηση της Δικαστικής Αρχής της πόλης μας στις κακοποιήσεις ζώων, αλλά και της αστυνομίας όσες φορές καλέστηκε, θα θέλαμε να δηλώσουμε ακόμη μία φορά περήφανοι για τους εκπροσώπους των φορέων αυτών.

Η Μπέμπα έφυγε πριν από ένα μήνα περίπου από τη ζωή, αλλά πριν φύγει, έζησε κάποιους μήνες ελεύθερη και ευτυχισμένη, παρέα με τα άλλα τετράποδα της οικογένειας που την υιοθέτησε.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο αριθμός από καταγγελίες που λαμβάνουμε από πολίτες είναι απίστευτα μεγάλος για κακοποιήσεις ζώων και αλυσοδεμένα. Όλοι εσείς είτε στην πόλη είτε σε χωριά που μεταχειρίζεστε τα ζώα συντροφιάς σαν να μη έχουν ψυχή, σαν το απόλυτο τίποτα, μην πιστέψετε ποτέ πως δεν θα έρθει η μέρα που θα βρεθούμε στο κατώφλι σας.

Γνωρίζουμε ήδη πολλά με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό. Η τύχη είναι ακόμη με το μέρος σας γιατί ως εθελοντές έχουμε ελάχιστο χρόνο να κάνουμε όσα θέλαμε να κάνουμε. Φροντίστε τις εγκαταστάσεις των σκύλων σας, την σωστή διαβίωση τους με ενημερωμένα τα βιβλιάρια τους για να μη χρειαστεί να ανταμωθούμε ποτέ σε αίθουσες δικαστηρίων».