Καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ με τριετή αναστολή καταδικάστηκε  χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ο άνδρας, ο οποίος το πρωί της Τρίτης 24 Νοεμβρίου πυροβόλησε έναν αδέσποτο σκύλο στο ύψος της σπονδυλικής του στήλης στο χωριό Άνω Ποταμία Ευβοίας.

Τον δράστη είδε ο γείτονάς του, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τον Γεράσιμο Μ. που φρόντιζε τον σκυλάκο και στη συνέχεια οι δύο άνδρες επικοινώνησαν με την Μάρθα Πουλτίδου, γνωστή για την ενεργή φιλοζωική της δράση, η οποία συνέβαλε καθοριστικά ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο αυτόπτης μάρτυρας  κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του δράστη στο Α.Τ. Κύμης και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη την επόμενη ημέρα, αλλά αρνήθηκε ότι πυροβόλησε το σκυλί.

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του όπου βρήκαν και κατάσχεσαν το όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και κακοποίηση ζώου. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όμως ο δράστης άσκησε το δικαίωμα της τριήμερης αναβολής, την οποία δέχθηκε το Δικαστήριο, αλλά προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας καταδίκασε τον δράστη και για τα τέσσερα αδικήματα του κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα για την κακοποίηση του ζώου, καταδικάστηκε σε 1 έτος φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για την παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία σε 1 έτος φυλάκιση και 1.000 ευρώ πρόστιμο. Οι ποινές έχουν τριετή ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου το Α.Τ. Κύμης οφείλει να επιβάλλει στο δράστη το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012.

Ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε από τον δράστη βρίσκεται εκτός κινδύνου αλλά η σφαίρα έχει σφηνώσει στη σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος στα δύο του πίσω πόδια.