Καταδικάστηκε ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο Νικόλαος Πολύζος, διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου στις Γλαφυρές για την υπόθεση των υποσιτισμένων, άρρωστων και νερών ζώων που εντόπισαν εντός και πέριξ του «καταφυγίου» κατά την επίσκεψη φιλοζωικών οργανώσεων στις 18 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων ο Νικόλαος Πολύζος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά την καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος του στο Α.Τ. Βελεστίνου η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη. Εις βάρος του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις της Αττικής, μέλη των οποίων έγιναν μάρτυρες των άθλιων συνθηκών όπου διαβούν εντός του κυνοκομείου τα ζώα, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι άσιτα και άρρωστα.  

Ο Νικόλαος Πολύζος δήλωσε στο Δικαστήριο πως η καταδίκη του στηρίχθηκε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο και όχι σε πραγματικά τεκμήρια, καθώς όπως είπε οι σκελετοί ζώων που βρέθηκαν πέριξ του κυνοκομείου δεν ανήκαν σε σκύλους που φιλοξενούνταν εντός αυτού αλλά σε στάνες που βρίσκονται στην περιοχή.

 Όσο για τον μολοσσό που βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα από το κυνοκομείο, ο Νικόλαος Πολύζος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ζώο του «καταφυγίου» και ότι το προσωπικό του άφηνε νερό και φαγητό έξω από τις εγκαταστάσεις. Υποστήριξε δε ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως ανέφερε είναι περισσότεροι απ’ ότι χρειάζεται το κυνοκομείο, μαζί με τους εθελοντές φρόντιζαν μέχρι αργά το βράδυ τα ζώα.

 Προφανώς τα επιχειρήματα του Νικόλαου Πολύζου δεν έπεισαν το Δικαστήριο και τον καταδίκασε για τη μη τήρηση των κανόνων ευζωίας, την έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας και προσωπικού για την καθαριότητα και τη φροντίδα των σκύλων του κυνοκομείου.