Καταδικάστηκε ο υπάλληλος του Δήμου Σερρών που σκότωσε κι έκαψε 2 σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο

 

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους και 5.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 37χρονος συμβασιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Σερρών ο οποίος το Σάββατο 23 Ιουλίου ξυλοκόπησε δυο μικρόσωμα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών και στη συνέχεια τα περιέλουσε με βενζίνη και τα έκαψε. Μετά την καταδικαστική απόφαση αναμένεται να του βεβαιωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών και το διοικητικό πρόστιμο των 90.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε σκυλάκι που σκότωσε.

Σε ανακοίνωση τους οι εθελοντές του Κυνοκομείου Δήμου Σερρών αναφέρουν για το διπλό έγκλημα τα ακόλουθα: «Δικάστηκε ο συμβασιούχος υπάλληλος του κυνοκομείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, το διοικητικό πρόστιμο είναι 60.000 ευρώ. Άσκησε έφεση στην απόφαση. Στην απολογία του είπε πως είναι χρήστης ηρωίνης τα τελευταία 18 χρόνια και πως το Σάββατο πήγε στη Θεσσαλονίκη στο Ωραιόκαστρο και αγόρασε 20 χάπια βαρβιτουρικών και ηρωίνη. Έκανε χρήση των 10 χαπιών και της ηρωίνης και επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί ακολούθησε καβγάς με την οικογένεια του και έφυγε με σκοπό να πάει στο κυνοκομείο για να ηρεμήσει και να περάσει την νύχτα του εκεί.

Ισχυρίστηκε ότι τους τελευταίους 4 μήνες ήταν καθαρός και πως παρακολουθείται από έναν ψυχίατρο στο κέντρο ψυχικής υγείας και έναν ψυχολόγο. Το Σάββατο είχε αρκετά χρήματα γιατί είχε πληρωθεί από τον δήμο Σερρών για τους πρώτους μήνες τις εργασίας του και πως ένιωσε αδύναμος και πήγε στην συνηθισμένη πιάτσα ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη για να προμηθευτεί χάπια και ναρκωτικές ουσίες. Όταν έφτασε στο κυνοκομείο συνάντησε της 2 εθελόντριες και εξομολογήθηκε στην μια πως δεν ήταν καλά και πως ήθελε να ηρεμήσει λίγο με τα σκυλιά.

Ο συμβασιούχος υπάλληλος στους 4 μήνες της εργασίας του δεν είχε δείξει κανένα δείγμα κακής συμπεριφοράς ή δείγματα κακοποίησης απέναντι στα σκυλιά, το αντίθετο μάλιστα κατά κοινή ομολογία όλων των εργαζομένων και των εθελοντών φαινόταν να αγαπάει πολύ τα σκυλιά. Μετά την αποχώρηση των εθελοντών παραβίασε την πόρτα του δωματίου που ήταν τα σκυλάκια για να πάρει νερό από το ψυγείο.

 

 

Τότε ισχυρίστηκε πως το ένα σκυλάκι τον γάβγισε και αυτός όντας υπό την επήρεια βαρβιτουρικών και ηρωίνης νόμιζε πως ήταν ο διάβολος και έβγαζε φωτιές με σκοπό να τον βλάψει και κινήθηκε με ένα ξύλο εναντίον του να το σκοτώσει. Το σκυλάκι αυτό ήταν ο Willson μας που μόλις είχε χειρουργηθεί. Με την σειρά της η Mania μας του φάνηκε επίσης επιθετική και την σκότωσε και αυτήν με το ξύλο, στην συνέχεια τη έκαψε για να καλύψει τις πράξεις του. Στην ομολογία του είπε πως έκαψε την Mania με βενζίνη που βρήκε μέσα στο χορτοκοπτικό μηχάνημα που υπήρχε μέσα στο κυνοκομείο γιατί φοβόταν πως θα τον ανακάλυπταν και θα καταλάβαιναν πως είναι χρήστης ηρωίνης, κάτι που έκρυψε από όλους.

Όταν έφθασαν οι εθελόντριες στο κυνοκομείο συνειδητοποιήσε τι έκανε και ζήτησε προτού προλάβουν να ανακαλύψουν τι έκανε να τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Οι εθελόντριες όταν τον αντίκρισαν με το αίμα στα πόδια και στα χέρια νόμισαν πως έκανε κακό στον εαυτό του μιας και ποτέ δεν είχε δείξει δείγματα κακοποίησης στα σκυλιά. Δήλωσε πως δεν είναι τέρας αν και πράξεις σαν αυτές που έκανε μόνο ένα τέρας θα μπορούσε να τις κάνει και πως αγαπάει τα σκυλιά και δεν έχει καμία δικαιολογία για αυτό που έκανε.

Εκ μέρους όλων των εθελοντών του κυνοκομείου θέλουμε εκφράσουμε την βαθιά λύπη μας και τον αποτροπιασμό των όσων συνέβησαν στον Willson και την Mania μας. Να είστε απόλυτα σίγουροι όλοι εσείς που ρίχνετε λάσπη στους εθελοντές ότι αποκλείεται να νοιάζεστε πιο πολύ από εμάς για αυτά τα 2 σκυλάκια, ο Willson είχε λίγο πριν επιστέψει από την κλινική του κ. Αγαθαγγελίδη στην Θεσσαλονίκης μετά από την πρώτη ορθοπεδική εγχείρηση που έκανε στην λεκάνη του και η Mania ακολουθούσε αγωγή για την λεϊσμανίαση με milteforan με έξοδα των εθελοντών.

Όταν ανακαλύψαμε τί έκανε ο δράστης καλέσαμε την αστυνομία και μάλιστα οδηγήσαμε τους αστυνομικούς στο σπίτι του δράστη όπου έγινε και η σύλληψη του. Στο δικαστήριο ελέχθη η αλήθεια και μόνον η αλήθεια στην μνήμη του Willson και της Manias. O συμβασιούχος υπάλληλος αυτό που έκανε ήταν τερατώδες γι’ αυτό και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη για να δικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε» καταλήγει η ανακοίνωση των εθελοντών του Δημοτικού κυνοκομείου Σερρών.