Κατέκρινε αστυνομικούς που «τιμωρούν» παρανόμως φιλόζωους η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών

Τιμωρητικές χαρακτήρισε τις συμπεριφορές ορισμένων αστυνομικών που βεβαιώνουν παρανόμως διοικητικά πρόστιμα σε βάρος πολιτών που ταΐζουν αδέσποτα ζώα χρεώνοντάς τους ότι είναι δικά τους γιατί τα σιτίζουν μέσα στις αυλές τους, η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ευσεβία Κορμικιάρη μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Περιφέρεια Αττικής στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπου βραβεύτηκαν αστυνομικοί από όλη τη χώρα που εκτελούν με ενσυναίσθηση και ευαισθησία τα καθήκοντά τους όσον αφορά στα περιστατικά κακοποίησης ζώων. Παράλληλα παρότρυνε τον κόσμο να υιοθετεί ζώα από τον δρόμο και τα καταφύγια και να μην αγοράζει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ψυχές δεν πωλούνται και τα ζώα εν αντιθέσει με πολλούς ανθρώπους δείχνουν ευγνωμοσύνη για τη στέγη και την τροφή που τους παρέχεται.

Η κα Κορμικιάρη ανέφερε στην ομιλία της: «Σας απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Ονομάζομαι Ευσεβία Κορμικιάρη και είμαι Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών. Ελπίζω ότι θα είμαι η μελλοντική Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Θα ήθελα να επισημάνω ότι το θέμα της ημερίδας μας είναι πάντα επίκαιρο. Στην Ελλάδα εν αντιθέσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες το θέμα των αδέσποτων σκυλιών και γατιών είναι φλέγον. Επείγει το ζήτημα της στείρωσης των αδέσποτων, ώστε να μην αναπαράγονται αυτά ανεξέλεγκτα. Καλώ τους Δήμους όλης της χώρας να αναλάβουν αυτή την ευθύνη μια και τους έχει ανατεθεί από το κράτος.

 

 

Διάβασα αυτές τις ημέρες αρκετά δημοσιεύματα ότι αστυνομικοί βεβαιώνουν διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες, όχι επειδή ταΐζουν αδέσποτες γάτες μιας και αυτό το προβλέπει ο νόμος, αλλά επειδή τις ταΐζουν μέσα στις αυλές τους, τις χαρακτήριζαν γι’ αυτόν τον λόγο ιδιόκτητες και βεβαιώνουν πρόστιμα για έλλειψη βιβλιάριο, έλλειψη τσιπ κ.λπ. Θα ήθελα να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές που φαίνονται ως τιμωρητικές των εθελοντών πολιτών στην ουσία ακυρώνουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι η καλύτερη συνεργάτης μας. Θα ήθελα να παρακαλέσω την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται σήμερα εδώ να επιληφθεί του θέματος. Οι αδέσποτες γάτες βρίσκονται παντού και σε αυλές και σε κήπους κ.λπ. και ιδίως στην επαρχία και αυτό δεν τις καθιστά δεσποζόμενες.

Τέλος θα καλέσω όλους εσάς να υιοθετήσετε από ένα αδέσποτο σκυλί ή γατί κατά προτίμηση ανάπηρο. Η αγάπη που θα λάβετε θα είναι αιώνια. Τα ζώα εν αντιθέσει με πολλούς ανθρώπους δείχνουν ευγνωμοσύνη για τη στέγη και την τροφή που τους παρέχεται. Βοηθήστε με φιλοξενίες, υιοθεσίες και οικονομική συμπαράσταση, έστω και με 1 ευρώ. Υιοθετήστε μην αγοράζετε Οι ψυχές δεν πωλούνται. Ευχαριστώ πολύ».