Καβάλα: Απάντησαν στα προκλητικά συνθήματα κατά των αδέσποτων ζώων που έγραψε άγνωστος στους τοίχους της Νεάπολης

Τα μέλη της Συνέλευσης Ενάντια στις Φόλες (ΣΥΝ.Ε.ΦΟ.) απάντησαν δυναμικά στα εμετικά συνθήματα κατά των ζώων που άγνωστος έγραψε με κόκκινη μπογιά στους τοίχους της Νεάπολης (Δέπος), ο οποίος προφανώς συνδέεται άμεσα με τις συστηματικές δηλητηριάσεις και τους στραγγαλισμούς αδέσποτων γατιών στην συγκεκριμένη περιοχή και «υπερηφανεύεται» προκλητικά για τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις του.  

«Γάτες ύπουλα ζώα», «Πέθανε το νιάρρ» και «Ούτε μήνα δεν άντεξες» είναι κάποια από τα προκλητικά συνθήματα, στα οποία απάντησαν τα μέλη της ΣΥΝ.Ε.ΦΟ., τα οποία στις 20 Δεκεμβρίου κόλλησαν παντού αφίσες και προειδοποίησαν με «μηνύματα» στους τοίχους τον δολοφόνο που εξόντωσε δεκάδες αδέσποτα γατιά ότι «είναι θέμα χρόνου να τον βρούν και τότε θα φάει εκείνος τη φόλα».  

 

 

Η ΣΥΝ.Ε.ΦΟ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Την περασμένη εβδομάδα, τρία μικρά γατάκια βρέθηκαν νεκρά σε διαφορετικά σημεία, έχοντας προφανώς «καταλήξει» μετά από φόλα! Ένα άλλο βρέθηκε βαριά χτυπημένο να περιφέρεται στη γειτονιά μη μπορώντας να κουνήσει τα πίσω του πόδια. Η ροή των γεγονότων και η ένταση του φαινομένου των «εξαφανίσεων» δε δίνει και πολλά περιθώρια στο σενάριο του «τυχαίου». Γράφει ο τοπικός τύπος και πράγματι έτσι είναι. Μόνο που τα κρούσματα φόλας είναι περισσότερα και ο θάνατος στα νεαρά γατάκια προέρχεται από ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, οι φόλες πέφτουν συστηματικά ανά συνοικία. Κάτι που μοιάζει ενέργεια μαζικής αντιμετώπισης των αδέσποτων από κάποιον επίσημο «φορέα». Η Δέπος είναι μια συνοικία της Καβάλας που όλοι έχουν λίγο πολύ από ένα ζώο σπίτι τους, μα και όλοι προσέχουν τα αδέσποτα. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.

 

 

Τα σημεία όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα (κυρίως γάτες), στην περιοχή είναι συγκεκριμένα, όπως και τα κρούσματα φόλας που έχουν εντοπιστεί από την ανεύρεση νεκρών ζώων. Ένα από αυτά είναι και το σημείο όπου γράφτηκαν τα εμετικά συνθήματα. Κάποιος αρρωστημένος και ψυχικά ανώμαλος, προίκισε τους  τοίχους της περιοχής με τις δολοφονικές του ορέξεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη στην ουσία για αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Μόνο που αυτές ο πράξεις έχουν και συνέπειες. Ο κύκλος της αφάνειας στενεύει για όσους ξεσπούν πάνω στα ζώα και η τελευταία ανάσα κάθε ετοιμοθάνατου ζώου θα γίνει εφιάλτης στην καθημερινότητα τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΣΥΝ.Ε.ΦΟ.