«Κόκκινη κάρτα» έδειξαν οι διαδηλωτές στον δήμαρχο Σερρών που θέλει την ευθανασία των αδέσποτων ζώων που δεν υιοθετούνται

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα αδέσποτα» δεκάδες πολίτες φιλόζωοι από αρκετές πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο των Σερρών και διαμαρτυρήθηκαν κατά των δηλώσεων του δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη, ο οποίος δημόσια ανέφερε ότι θέλει και επιδιώκει την αλλαγή της νομοθεσίας μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) ώστε να επιτρέπεται η θανάτωση όλων των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται και δεν υιοθετούνται. 

Οι απαράδεχτες αυτές δηλώσεις του δημάρχου Σερρών οδήγησαν τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη να εκδώσει μια ανακοίνωση στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην οποία δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δε συνηγορεί με τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες. 

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης αναφέρει: «Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και ως απλός πολίτης, έχω εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη μου για τα αδέσποτα ζώα. Είναι πεποίθησή μου ότι αποτελεί υποχρέωση όλων μας να τηρούμε απαρέγκλιτα τους νόμους και τους κανονισμούς της πολιτείας. Με δεδομένη την αγάπη μας για τα ζώα και ειδικότερα τα αδέσποτα θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να διαχειριστούμε το ζήτημα της προστασίας τους με σύννομο τρόπο».

 

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που είχε έντονο παλμό, συμμετείχαν πολλά φιλοζωικά σωματεία από αρκετούς νομούς της Ελλάδας, φιλόζωοι πολίτες, ενώ πραγματοποιήθηκε και συναυλία από το συγκρότημα EMIGRE.

Και φυσικά το δυναμικό τους «παρών» έδωσαν οι εθελοντές μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, τους οποίους ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης τους χαρακτηρίζει «ακραίους» φιλόζωους διότι προφανώς μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια του και αντιδρούν στις παράνομες ενέργειες του Δήμου Σερρών που αποσκοπούν στη διαχείριση - εξόντωση των αδέσποτων ζώων όπως για παράδειγμα η ασυλοποίηση του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών, το οποίο ενώ έχει άδεια για 70 αδέσποτα ζώα, φιλοξενεί πάνω από 600, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται επανατοποθετήσεις όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.  

 

 

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ήταν μια δυναμική απάντηση του φιλοζωικού κινήματος στη δολοφονική πολιτική των τοπικών αρχών. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση αυτής της συγκέντρωσης, την Άννα Αδριανού για το ηχογραφημένο μήνυμα και την στήριξη της, τους EMIGRE και τον DJ Χάρη Δελλή για την μουσική τους επένδυση! Επίσης τις κυρίες Κατερίνα Τσέρκου και Ζωή Κοντού για τους χαιρετισμούς- μηνύματα που διάβασαν, τα φιλοζωικά σωματεία και όλους τους απλούς πολίτες που μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους».

 

 

Οι διαδηλωτές έδειξαν συμβολικά «κόκκινη κάρτα» στον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη για τις δημόσιες δηλώσεις του περί ευθανασίας των αδέσποτων σκύλων και κατέθεσαν ψήφισμα με υπογραφές.