Κουτιά με χάρτινα φτυαράκια για να μαζεύουν οι κηδεμόνες σκύλων τα περιττώματα των ζώων τους στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τοποθέτησε σε 15 κεντρικά σημεία ειδικά μεταλλικά κουτιά απ’ όπου οι κηδεμόνες σκύλων μπορούν να προμηθεύονται  το χάρτινο φτυαράκι μιας χρήσης για να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους.

Τα  σημεία αυτά βρίσκονται:

Στην περιοχή της Νίκαιας: 2 στο Άλσος του Αγίου Φιλίππου (στα πάρκα σκύλων), 1 στο πάρκο σκύλων κοντά στην πλατεία Μήτσου Παπαρήγα, 1 στο Κατράκειο, 1 στο Κηποθέατρο, 1 στον Λόφο του Βώκου, από 1 στις πλατείες Δαβάκη, Ηρώων & Χαλκηδόνας και 1 στον πεζόδρομο της Αχιλλέως.

Στην περιοχή του Ρέντη: 1 στο γήπεδο Σταύρος Μελισσουργός, 1 στο Παλιό Βυρσοδεψείο, 1 στο πάρκο Μπιχάκη, 1 στον πεζόδρομο της Καμπάνη και 1 στην πλατεία Βενιζέλου.

 

 

Ο δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αναφέρει γι’ αυτή την πρωτοβουλία τα εξής: «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που γεννάει αντιδικίες στην πόλη, είναι η κακή συμπεριφορά κάποιων «φιλόζωων», που δεν ενδιαφέρονται να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους από τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Μετά τα πάρκα λοιπόν των δεσποζόμενων ζώων που λειτουργούν πλέον σε όλη την πόλη, ένας νέος – σύγχρονος και πολιτισμένος τρόπος συλλογής των ακαθαρσιών τους, έρχεται να προστεθεί για την αρμονική συνύπαρξή μας με τους τετράποδους φίλους μας.

 

 

Η έξυπνη πατέντα “No Kaka” και το ειδικό μεταλλικό κουτί, τοποθετήθηκε σε 15 επίκαιρα σημεία της πόλης, όπου οι ιδιοκτήτες των ζώων μπορούν να προμηθεύονται το κατάλληλο χάρτινο φτυαράκι μιας χρήσης για τη συλλογή των ακαθαρσιών των ζώων με ανέπαφο και πολιτισμένο τρόπο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στην προσπάθειά μας να συμβιώνουμε αρμονικά με τα ζώα και να μην επιβαρύνονται οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου, τους οποίους όλοι μας θέλουμε να τους απολαμβάνουμε πάντα καθαρούς. Τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αφήνουμε πίσω μας ακαθαρσίες όταν βγάζουμε βόλτα τα αγαπημένα μας ζωάκια».