Κρήτη: Άλλαζαν συνεχώς τόπο στο νεογέννητο γατάκι γιατί τους ενοχλούσε το κλάμα του

Η έλλειψη ανθρωπιάς και σεβασμού προς ένα έμβιο ον κυριαρχούν στην ιστορία του νεογέννητου γατιού που βλέπετε στις φωτογραφίες, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου Κρήτης «Ζωόφιλη Δράση».

Την περασμένη Κυριακή που επικρατούσαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, εμφανίστηκε το γατάκι, μόλις 20 ημερών, μέσα σε οικόπεδο επί της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, μετά το εμπορικό κέντρο Talos Plaza.

 

 

Προφανώς δε «φύτρωσε» εκεί από μόνο του αλλά κάποιο ανθρώπινο χέρι το άρπαξε από τη μάνα του και το πέταξε στο οικόπεδο. Εκτεθειμένο στη ζέστη, νηστικό και χωρίς την ασφάλεια της μαμάς του, το νεογέννητο μωράκι έκλαιγε δυνατά, αλλά κανείς από τους περίοικους δε φιλοτιμήθηκε να το βοηθήσει.

Αντιθέτως το σπαρακτικό κλάμα του γατιού τους ενοχλούσε κι έτσι κάποιος το πήρε και το πέταξε σε δρόμο πίσω από την οδό Μάχης Κρήτης.

Αλλά και εκεί όπως ήταν φυσικό το μικρό έκλαιγε, οπότε και αυτοί οι περίοικοι θεώρησαν σωστό να το πετάξουν σε άλλο οικόπεδο, μακρυά από τα σπίτια τους, για να μην τους ενοχλεί το νιαούρισμά του.

 

 

Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Έλσα Σακλαμπάνη άκουσε κατά τύχη το γατάκι να κλαίει πριν αυτό πεταχτεί για δεύτερη φορά σε οικόπεδο.

Μετά από πολύ ψάξιμο και επιμονή, η κα Σακλαμπάνη κατάφερε να μάθει το σημείο όπου το είχαν εγκαταλείψει. Πήγε στο οικόπεδο, το πήρε και το μετέφερε σε σπίτι όπου φιλοξενείται. Ευτυχώς το γατάκι χαίρει άκρας υγείας, τρώει με αρκετή όρεξη και κοιμάται ήρεμα και πολλές ώρες.

Όταν θα φθάσει σε ηλικία υιοθεσίας το σωματείο θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βρει την καλύτερη οικογένεια.