Κρήτη: Έδεσε και εγκατέλειψε τον σκύλο του σε παγκάκι στο λιμάνι της Σούδας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 20 Ιουλίου η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» Έφη Τσεκμέζογλου ενημερώθηκε ότι υπάρχει ένα σκυλάκι δεμένο σε παγκάκι δίπλα από τα εκδοτήρια της ακτοπλοϊκής εταιρείας «ΑΝΕΚ» στο λιμάνι της Σούδας.

Αρχικά οι άνθρωποι που είδαν το σκυλάκι το προηγούμενο βράδυ δεν ανησύχησαν καθώς ήταν αρκετά φροντισμένο και θεώρησαν ότι κάπου εκεί κοντά βρίσκεται ο κηδεμόνας του.

Η κα Τσεκμέζογλου επικοινώνησε αμέσως με το λιμεναρχείο και ενημερώθηκε ότι το σκυλάκι εξακολουθεί να παραμένει δεμένο στο παγκάκι και ότι ο κηδεμόνας του είναι άφαντος. Στη συνέχεια κάλεσε την πρόεδρο του συλλόγου ΚΥΝ.ΩΝΙΑ κα Ελισάβετ Ηλιάκη, η οποία έσπευσε στο λιμάνι της Σούδας για να βοηθήσει το σκυλάκι που προφανώς κάποιος ή κάποια το εγκατέλειψε.

Πάνω στο παγκάκι βρήκε μια σακούλα με ξηρή τροφή, αλλά κανένα μπολ με νερό. Το ζώο μεταφέρθηκε σε σπίτι φιλοξενίας και είναι πλέον ασφαλές. Φαίνεται να είναι υγιέστατο και δε φέρει ηλεκτρονική σήμανση.

Θα γίνει σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν κάμερες στην περιοχή που θα καταδείξουν τον «κηδεμόνα».

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι η εγκατάλειψη κατοικίδιου ζώου, πέρα από την ηθική της διάσταση, είναι και ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Όποιος έχει κάποια πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του κηδεμόνα του σκυλάκου να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου  6986522569 (πρωινές ώρες).

.