Κρήτη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που δηλητηρίασε με φόλες 4 σκυλιά στην Φορτέτσα Ηρακλείου πριν από 4 χρόνια

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2018 από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο άνδρας, ο οποίος είχε καταγγελθεί πριν από 4 χρόνια για τη συστηματική κακοποίηση και δηλητηρίαση με φόλες δεσποζόμενων και αδέσποτων σκύλων στην Άνω και Κάτω Φορτέτσα Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το φιλοζωικό σωματείο Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου, το οποίο είχε καταθέσει δύο μηνύσεις εις βάρος τους δράστη, αναφέρει: «Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε μετά από δύο μηνύσεις που υποβλήθηκαν από το σωματείο Ζωόφιλη Δράση και την κατάθεση 6 μαρτύρων, ο κατηγορούμενος άνδρας πετροβόλησε και αργότερα έβαλε φόλες στις 10 το βράδυ της 21ης Αυγούστου του 2014 στην περιοχή της οδού Σόλωνος στην Κάτω Φορτέτσα Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν από δηλητηρίαση δύο αδέσποτα και τελικά να χάσει τη ζωή του ένα από αυτά από δηλητηρίαση. Το δεύτερο σώθηκε χάρη της έγκαιρης παρέμβασης  εθελοντών του σωματείου Ζωόφιλη Δράση, με εμετικές ενέσεις και ατροπίνες.

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 και 29 Αυγούστου του 2014, το ίδιο άτομο έβαλε φόλες στην περιοχή της οδού Αμφιτρίτης στην Πάνω Φορτέτσα Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν δύο δεσποζόμενα σκυλιά. Το ένα σώθηκε από την Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη, ενώ το δεύτερο δυστυχώς έχασε τη ζωή του.

Για την απόπειρα πετροβολισμού, αλλά και την ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων σε ζώα με αποτέλεσμα τέσσερα  σκυλιά να δηλητηριαστούν και δύο να χάσουν τη ζωή τους, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου απήγγειλε στον κατηγορούμενο την ποινή φυλάκισης 18 μηνών και την ποινική χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ (11.000 ευρώ καταβλητέα κατά την πληρωμή στην εφορία)».