Κρήτη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που εγκατέλειψε την 10χρονη σκυλίτσα του και ζήτησε να της ρίξουν φόλα

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην στις 23 Ιανουαρίου 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο άνδρας, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015 εγκατέλειψε την 10χρονη σκυλίτσα του στα Χανιά Κρήτης και μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στον Βόλο Μαγνησίας.

Η Άντζελα Νικολάου, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», στην κατάθεσή της στο δικαστήριο περιέγραψε τα όσα συνέβησαν όταν  πήγε  επί τόπου μαζί με ένα ακόμα μέλος της φιλοζωικής, μετά την ενημέρωση που είχε από τους ένοικους της πολυκατοικίας για την εγκαταλελειμμένη σκυλίτσα, η οποία περίμενε στωικά επί μέρες στο χαλάκι της εξώπορτας του διαμερίσματος της οικογένειάς της.

Τότε συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος παρουσία της επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στον Βόλο και τον ενημέρωσε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε. Η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και άκουσαν τόσοι οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας τον «ιδιοκτήτη» της σκυλίτσας να επιπλήττει τον πρώην σπιτονοικοκύρη του διότι αποκάλυψε ότι η σκυλίτσα ήταν δική του. Μάλιστα τον προέτρεψε να την δηλητηριάσει λέγοντας «Έλα μωρέ, πόσο θα ζήσει, ρίξτε της μια φόλα να τελειώνουμε».

 



Η σκυλίτσα υιοθετήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης 

Η Άντζελα Νικολάου είχε καταθέσει καταγγελία εις βάρος του «ιδιοκτήτη» της 10χρονης σκυλίτσας στο Α.Τ. Χανίων, με την κατηγορία όχι μόνο της εγκατάλειψης ζώου, η οποία διώκεται ποινικά, αλλά και της προτροπής θανάτωσης με φόλα.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε  στο δικαστήριο, αλλά ούτε και ο δικηγόρος του και καταδικάστηκε ερήμην. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει ότι θα αιτηθεί την απόφαση για να επιβληθεί σε βάρος του καταδικασθέντα το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η ιστορία της σκυλίτσας είχε συγκινήσει το πανελλήνιο και τελικά βρήκε σύντομα νέα οικογένεια, η οποία την υιοθέτησε στο Ηράκλειο της Κρήτης.