Κρήτη: Του έκαναν συστάσεις για την κακομεταχείριση των 5 σκύλων που ζουν μονίμως αλυσοδεμένοι στον σταύλο του

Σε συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη των 5 αλυσοδεμένων «βαρελόσκυλων» που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς φαγητό, νερό και κατάλυμα, έξω από τον σταύλο του κοντά σε ορεινό χωριό του Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε χθες το Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση».

Η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη, δικηγόρος και γραμματέας του Σωματείου, μεταφέρει τις εικόνες που αντίκρυσαν κατά την αυτοψία στον χώρο: «Πέντε βαρελόσκυλα στη μέση του πουθενά, κοντά σε ορεινό χωριό του Ηρακλείου. Φυλάνε έναν σταύλο με χοίρους, πρόβατα και κατσίκες. Και ενώ τα  χοιροειδή και τα αιγοπρόβατα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα σκυλιά δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

 

 

Φοβικά όλα τους και καθόλου φύλακες. Το ένα από αυτά ήταν δεμένο μέσα στα γουρούνια (ευτυχώς είναι φιλικά) και τις λάσπες τους. Ένα δεύτερο ήταν δεμένο σε καρούλα καλωδίων, το οποίο δεν προστατεύεται από τον ήλιο ή την βροχή.

Βρίσκονται εκεί δεμένα μόνιμα και τα πέντε σκυλιά, βιώνοντας την συνήθη μοίρα των βαρελόσκυλων. Δύο μόνο από αυτά είχαν κοντά νερό-βούρκο. Φαγητό δεν είχαν καθόλου, εκτός από ένα που του είχαν δώσει να φάει μια προβιά προβάτου και ένα πολυκαιρισμένο κρανίο χοίρου!».

 

 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» παρακολουθεί την υπόθεση και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των 5 σκύλων του εντός μιας εβδομάδας, τότε θα κάνει καταγγελία σε βάρος του και θα κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψής του όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Παρόλα αυτά αν κάποιος ενδιαδφέρεται να υιοθετήσει ή να φιλοξενήσει ένα από αυτά τα σκυλάκια μπορεί να ενημερώσει το Σωματείο, το οποίο θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες αφαίρεσής τους.