Λάρισα: Εκδήλωση ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων

«Νοιάζομαι σημαίνει φροντίζω» ήταν ο τίτλος της φιλοζωικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν σε συνεργασία το ζωοφιλικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκοπούλων Λάρισας» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων σε θέματα φροντίδας των ζώων συντροφιάς και μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης της Λάρισας.

 

 

Όπως αναφέρει το ζωοφιλικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» δυστυχώς στην πόλη της Λάρισας, αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα, ο αριθμός από τα κρούσματα κακοποίησης και εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζωών συνεχώς αυξάνεται.

Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων» θεωρώντας ότι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με θέματα φροντίδας των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες δραστηριότητες.

 

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώην αδέσποτα σκυλάκια που βρίσκονται πλέον στη φροντίδα του ζωοφιλικού σωματείου  «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», να παίξουν μαζί τους, να τα συνοδεύσουν με οδηγό και να τους δώσουν λιχουδιές, με το σωστό πάντα τρόπο.

Συγκινήθηκαν με την ιστορία του μικρού κουταβιού που εγκαταλείφθηκε όταν δεν το ήθελαν πια, αλλά σώθηκε από τους εθελοντές του σωματείου και δόθηκε για υιοθεσία.

 

 

Έμαθαν για το μικροτσίπ που είναι απαραίτητο σε κάθε δεσποζόμενο σκυλάκι ή γατάκι και για τη σωστή κτηνιατρική φροντίδα του.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια, αλλά και να κάνουν πανέμορφες κατασκευές-χειροτεχνίες με θέμα τα ζώα που διοργάνωσαν οι αρχηγοί της 5ης Αγέλης Λυκόπουλων.

 

 

Η εκδήλωση είχε επιτυχία, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων» και οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» έδωσαν ραντεβού για νέες δράσεις με στόχο πάντα την ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι.

Το ζωοφιλικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» ευχαριστεί το Δήμο Λαρισαίων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου της πλατείας.